in ,

Als je het schoolreisje niet kunt betalen

6493147307 d1ae6d10c1 armoede1

Wat doe je als je geen geld hebt om de dure schoolspullen of schoolreis van je kind te betalen? De stichting Leergeld kan mogelijk helpen.

Elke ouder van een middelbare scholier overkomt het vroeg of laat: De school verzoekt je om even 120 euro over te boeken voor een driedaags reisje naar de Beekse Bergen. Of zelfs 390 euro voor een weekje Rome, Parijs of Istanbul. En o ja, denkt u aan het zakgeld voor uw kind van 25 euro per dag?

Van de totaalbedragen schrikt minimaal één op de tien ouders of ouderparen zich wezenloos. Je wil dolgraag dat je kind leuk mee kan doen. Maar waar haal je het geld vandaan? Je kind thuishouden, is pijnlijk voor de scholier zelf. En de school doorgeven dat je het geld niet hebt, voelt voor veel ouders als een blamage. Wat dan? Dan is het tijd voor contact met de Stichting Leergeld. Deze organisatie helpt ouders met een aantoonbaar laag besteedbaar inkomen om (dure) binnen- en buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen van vier tot achttien jaar toch haalbaar te maken.

Dit jaar zullen de ouders van circa 54.000 kinderen een beroep op de Stichting Leergeld doen. Dat is naar schatting 22 procent meer dan in 2012. Leergeld werkt met 75 lokale stichtingen in ruim 200 gemeentes. Het kan gaan om de ouderbijdrage, een schoolreis, schoolkamp, vervoer naar school, lidmaatschap van een sportclub of muziek- of balletles.

Op zijn kop

Hulp van Leergeld is er alleen voor wie het echt nodig heeft. Daarom komt een medewerker van Leergeld langs voor een huisbezoek.

Dat lijkt een mooi streven, maar is eigenlijk de wereld op zijn kop. In ons land leven circa 400.000 kinderen in armoede, waardoor ze niet aan dure sociale activiteiten mee kunnen doen.

via Trosradar.nl.

Foto via Partij van de Arbeid (PvdA) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5571650875 fbddee5c92 chemical weapons1

Chemische wapens in Syrië, We verzinnen ze waar je bij staat

8226167859 4e27d0d931 politie1

Gaat goed zo, politie blundert: Verkeerde foto’s beroving Hoorn verspreid, jongen de sjaak