in

Als ongevaarlijk aangemerkte planetoïden blijken toch op ramkoers met de aarde te liggen

De afgelopen jaren hebben onderzoekers heel veel (potentieel gevaarlijke) planetoïden ontdekt. Dat komt doordat er nu ook actief op gejaagd wordt.

Het doel is om uiteindelijk alle planetoïden in kaart te brengen die zich in de buurt van de aarde kunnen begeven.

Maar toch blijkt nu uit onderzoek uitgevoerd door drie sterrenkundigen van de Universiteit van Leiden dat we in deze een aantal aardscheerders over het hoofd hebben gezien.

[…]

Dankzij de nieuwe methode kregen de onderzoekers een goed beeld van de van de planetoïden die op dit moment door het heelal tuimelen.

En daarbij kwamen ze tot een opvallende ontdekking. Met behulp van HOI identificeerden ze namelijk een aantal gevaarlijke objecten die niet als zodanig waren aangemerkt.

De onderzoekers kwamen maar liefst elf planetoïden op het spoor die tussen het jaar 2131 en 2923 dichterbij dan tien keer de afstand aarde-maan komen en groter zijn dan honderd meter in doorsnee.

Het betekent dat deze ruimterotsblokken in de toekomst ….

Lees verder bij de bron: scientias.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Buitenaardsen? Elke zestien dagen wordt er een radiosignaal uit de ruimte waargenomen

Het CETA handelsakkoord tekenen is ‘zelfdestructief gedrag’