in , , , ,

Als Rusland de goudstandaard terug aanneemt is het grootste probleem van cryptocurrencies opgelost en dollar klapt

goud economie 1560418996
Global_Intergold / Pixabay

De Centrale Bank van Rusland (CBR) bestudeert een voorstel om een ​​door goud ondersteunde cryptocurrency te creëren, die kan worden gebruikt voor grensoverschrijdende nederzettingen met andere landen.

Het gewaagde voorstel werd gedaan door Vladimir Gutenev, lid van de Russische staat Damma. Hij heeft voorgesteld een discussie op gang te brengen om nationale cryptocurrency op te zetten, uitgedrukt in goud.

In een commentaar op het voorstel van Gutenev zei het hoofd van CBR Elvira Nabiullina: “Wat de onderlinge schikkingen betreft, zullen we natuurlijk een voorstel overwegen over een cryptocurrency die aan goud is gekoppeld. Maar naar mijn mening is het belangrijker om nederzettingen in nationale valuta te ontwikkelen. ‘

“[De CBR] zijn er in principe tegen dat cryptocurrencies in ons geldsysteem worden geïntroduceerd. We zien niet de mogelijkheid dat cryptocurrencies de functie van monetaire surrogaten vervullen “, zei Nabiullina. Ze merkte echter op dat de toezichthouder de mogelijkheid van het creëren van stablecoins zou kunnen bestuderen terwijl er een echte troef is achter hun voorziening.

Gutenev legde uit dat, in tegenstelling tot gewone cryptocurrencies, die niet veilig zijn omdat ze nergens van worden voorzien, de cryptos met een gouden achtergrond hun waarde hebben gekoppeld aan een echt goed. Ze zouden komen in de vorm van een zogenaamde stablecoin, een soort cryptocurrency maar met prijsstabiliteitskenmerken.

Nabiullina zei vorige maand dat het goud en de deviezenreserves van Rusland binnenkort $ 500 miljard zullen bedragen. Zo’n volume aan onbewerkt goud en vreemde valuta is voldoende om crisisachtige episodes aan te pakken, legde ze uit.

De World Gold Council zei vorige maand dat Rusland in het eerste kwartaal van het lopende jaar de toppositie had verworven bij de grootste wereldwijde kopers van het gele metaal. <

Volgens het rapport voegt Rusland 55,3 ton toe aan zijn kluizen, waardoor zijn enorme goudreserves op 2,168,3 ton komen.Het stimuleren van goudreserves om buitenlandse valuta te diversifiëren en de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen, heeft recentelijk deel uitgemaakt van het nationale beleid van Rusland. De centrale bank meldde in mei dat de goudposities bijna $ 492 miljard bedroegen tegenover de $ 487,8 miljard die eind maart was genoteerd.

Lees verder bij de bron: RT Business News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
moving migrants

Het vervoer van 1/3 migranten per vliegtuig naar Duitsland is nu geclassificeerd als ‘geheim’

arbeider 1560411376

Het gebeurt niet vaak, grote zeldzaamheid: De arbeider aan het woord