in ,

Als we Poetin niet kunnen pakken dan maar Venezuela

150220071056 venezuela economy inflation

Na de geweldloze ‘bevrijding‘ van Brazilië, waar de enige niet-corrupte politicus met Atlantische hulp terzijde werd geschoven, en Argentinië, waar de ‘linkse‘ presidente vervangen werd door een man die prominent in de ‘Panama-Papers‘ figureerde, waar je weinig of niks meer over hoort, nadat bleek dat Poetin er niet in voorkwam, staat nu Venezuela op de nominatie.

Hoe lang die alternatieve, ‘pro-Washington‘ regeringen standhouden, dat weet niemand. U denkt wellicht dat ik hen op voorhand een korte carrière wens, omdat u vermoedt dat ik ‘anti-Amerikaans‘ ben. Maar ik ben eigenlijk ‘pro-bevolking‘. Ongeacht of die bevolking nou Amerikaans is, Argentijns, Braziliaans, of dat hun wiegje in Venezuela stond. En u moet het mij maar niet kwalijk nemen, maar ik begrijp de onvrede, doch vrees dat ze op het verkeerde paard wedden. En dat geldt net zo goed voor degenen in de VS die nu de ‘raciale kaart‘ trekken, die voor een niet onbelangrijk deel ook weer samenhangt met religie.

Mede dankzij de strapatsen waar ik gisteren bij stilstond, over een wereldomspannend ‘surveillance‘-netwerk dat in feite alleen maar achteraf kan verklaren hoe een terrorist tot zijn daad kwam, of wie er achter een coup zaten, wat vele honderden miljarden kostte, is het geld op. En niet alleen in de Verenigde Staten. Ook in Europa. En Japan.

In Nederland oordeelde een ‘Centrale Raad van Beroep‘ dat mensen die vervroegd met pensioen gingen, niet gecompenseerd hoeven te worden voor een gat van 700 tot 1300 Euro per maand. Ze kunnen van de ‘Raad‘ doodvallen. Liefst letterlijk. Dat levert ‘de samenleving‘ namelijk voordeel op, en dat weegt hoe dan ook het zwaarst. Waarbij u ‘samenleving‘ niet al te letterlijk moet nemen. Zou de overheid aan haar contractuele verplichtingen worden gehouden, wat niet onredelijk is, omdat de getroffen personen geen kant meer op kunnen, en in goed vertrouwen er van uitgingen dat de fondsen en de overheid die contractuele verplichtingen jegens hen na zouden komen, dan kon Hennis minder dingen kopen die ‘BOEM!‘ zeggen. En konden we onze verplichtingen jegens Erdogan niet nakomen. En wat weegt nou zwaarder……..?

Dat is een ‘Rant‘. Maar daarmee niet minder waar. Overheden in de westerse wereld hebben geld nodig voor ‘hobby’s‘ die de mijne niet zijn. Sterker nog, waar slechts weinigen écht enthousiast mee weglopen. Wie in Nederland zit er te wachten op een JSF? Of nóg een oorlog in een land ver, héél ver van onze landsgrenzen, waarvan de inwoners die we bestoken met bommen om hen te ‘bevrijden‘, waarbij hun vrouwen en kinderen omkomen, via omwegen uiteindelijk Europa weten te bereiken, om zich hier op te blazen? Maar niet tegen Hennis, Koenders, Rutte, Samsom of Timmermans zeggen! Het is hun hobby! En die is in deze malle wereld heilig!

Dat geldt ook voor die ‘Latijns-Amerikaanse‘ landen die nu worden ‘opgeveegd‘ door een combinatie van economische sancties, roddels, en ‘marktmanipulatie‘. Om onduidelijke redenen lukt het eigenlijk altijd wel om de bevolking te helpen hun eigen graf te graven. Men denkt altijd dat ‘steun aan Washington‘ hen voorspoed en geluk brengt. Terwijl de geschiedenis leert dat dat slechts is weggelegd voor een enkele handelaar in verdovende middelen, en zijn entourage. ‘Leren van je fouten‘ als collectief is niet eenvoudig, in een wereld waar ‘het verhaal‘ geschreven wordt door mensen die tijd en geld over hebben. Omdat de belastingbetaler hun rekeningen betaalt.

Inderdaad, zoals mensen die zitting hebben in de ‘Centrale Raad van Beroep‘. En dan begrijp je ook waarom zo’n procedure op voorhand volledig kansloos is. Hou er rekening mee dat er nog veel meer van dat soort akkefietjes passeren, binnenkort, waarbij u van uw spaargeld afgeholpen wordt door een ‘Raad‘. Schaarste dicteert dat het fatsoen overboord wordt gezet. En contracten en polissen met terugwerkende kracht kunnen worden aangepast om geld vrij te maken voor méér JSF’s. Die, als er oorlog komt, direct Nederland verlaten, om de Polen te verdedigen, en Russen af te maken. Dat is ook beter voor ‘de samenleving‘, dan dat u er de Nederlandse economie mee stimuleert.

Niet vragen om een toelichting. Want ze hebben geen benul. Het is een ‘Raad‘. De naam zegt het al.

PS: Eigenbelang is hier niet mijn motivatie.

Lees verder via Bron: World Unity

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6242290652 76f1370a6c imf ecb e1436983914301

Opnieuw economische kopzorgen voor EU

e033b5082af61c3e81584d04ee44408be273e4d21eb817499df2 640 handcuffs

Beschermt de overheid haar burgers nog wel?