in , , ,

Ambtenaren jagen er tonnen belastinggeld doorheen met telefoon van overheid

geralt / Pixabay

Sjoemelende ambtenaren op het ministerie van Binnenlandse Zaken (BKZ) hebben vorig jaar voor tienduizenden ’s privé gebeld en internetdata verbruikt.

Dat blijkt uit een overzicht van integriteitsschendingen bij het ministerie van BZK in 2018 dat in handen is van deze krant. Meer dan tien ambtenaren hebben hun werktelefoon of -tablet gebruikt om te bellen en te internetten in privétijd, wat leidde tot torenhoge rekeningen.

Daar bovenop heeft één ambtenaar het wel heel bont gemaakt. In het buitenland leende die mobiele apparaten uit aan familieleden. De ambtenaar legde onder meer een hotspot aan, waarmee het gezin gebruik kon maken van de databundel van het ministerie.

Na drie weken liep de rekening op tot 211.000 euro, inclusief .

De ambtenaar is voorwaardelijk ontslagen: als hij nog eens de fout in gaat, moet hij vertrekken(in de normale mensen wereld krijg je ontslag en ga je voor de ).

Een collega die voor bijna 1200 euro privédata verbruikte, kreeg ook voorwaardelijk strafontslag. Andere meldingen …

Lees verder bij de bron: pzc.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Android, je persoonlijke enkelband: Google biedt ‘sleepnet voor locatiedata’ om ‘misdrijven’ op te lossen

Kabinet is het spoor bijster over potjes ter waarde van minstens 3,6 miljard euro