in ,

Ambtenaren: Uw gezondheid doet er volgens gedupeerde Brabant niet toe

Het college Sint Antonis eist in een boze brief aan Gedeputeerde Staten van Brabant opheldering over uitspraken van gedeputeerde Johan van den Hout. Deze maakte tijdens de nazit van een bijeenkomst over een omstreden mestfabriek een aantal opmerkingen waarmee hij bewoners en gemeente hoog in de gordijnen joeg. ‘Uw gezondheid doet er niet toe’.

De komst de grote mestverwerkingsinstallatie precies tussen de dorpen Venhorst en Landhorst houdt de gemoederen in Brabant al enige tijd bezig. De bewoners van beide dorpen vrezen stank- en verkeersoverlast en zijn bang voor gezondheidsproblemen. Ook politieke partijen in zowel de gemeenten als in de Staten zijn tegen het plan.

De brief waarin het gemeentelijke college de provinciale bestuurders om uitleg vraagt begint nog vriendelijk met een bedankje over de aanvankelijk prettig verlopen bijeenkomst. Jammer alleen dat de sfeer naderhand omsloeg: ‘Er bereikten ons signalen dat de burgers door uitlatingen door gedeputeerde den Hout, die na het formele gedeelte overleg zijn gedaan, erg geschrokken en teleurgesteld zijn. Het gevoel dat er een constructief overleg had plaatsgevonden kreeg bij de bewoners een andere lading.’

Vervolgens citeert het college wat de gedupeerde gezegd zou hebben: ‘Dhr. Van den Hout gaf aan dat gezondheid er niet toe doet en dat hij daarop geen vergunning kan weigeren. Bovendien geeft hij aan dat hij niet langs de fabriek in lzegem (van 150.000 ton) zou willen wonen. Bij deze uitspraak was wethouder Aben aanwezig. Zij bevestigt dat dit letterlijk zo gezegd is.’

via Binnenlands Bestuur.

Foto via florisla


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het stopt niet vanzelf: Zorginstelling geeft ict-chef kwart miljoen

Geen enkele hypotheekverstrekker biedt Blok-hypotheek aan