Ambulancier krijgt klappen bij interventie, rechter oordeelt dat hij 1.320 euro proceskosten moet betalen

De agressieveling ging vrijuit, met dit vonnis worden agenten, ambulanciers en brandweermannen herleid tot boksballen

geralt / Pixabay

Een ambulancier die bij een interventie werd geslagen door een ongeduldige busreiziger en traangas in de ogen kreeg, haalt bakzeil bij de van eerste aanleg van Waals-Brabant.

Bijna vijf jaar geleden, op 22 augustus 2014, moest de ambulancier met zijn collega uitrukken voor een dringende interventie in het Waals-Brabantse stadje Genappe. Het ging om een persoon met een hartstilstand.

Deville kwam met zijn ambulance als eerste toe in de smalle straat en was genoodzaakt om op de rijbaan te . Een achterliggende lijnbus kon niet door.

Een passagier in de bus stapte na enige tijd uit en kwam boos op Deville afgestapt.

De woordenwisseling leidde tot een handgemeen. De buspassagier (geboren in 1989) nam de ambulancier vast en kwam ten val. Hij stond op en deelde een zware vuistslag uit. Deville werd op het hoofd geraakt.

Daar bleef het niet bij. De agressieveling haalde een busje traangas boven en spoot de verpleger in het gezicht.

Ondanks het traangas en de vuistslag is hij nog in staat om de in levensgevaar verkerende nog naar het over te brengen. Volgens een getuige duurde de interventie 33 minuten.

[…]

De rechtbank heeft de klacht van Deville nu afgewezen. Hij krijgt geen schadevergoeding en moet de proceskosten van 1.320 betalen.

Met dit vonnis worden agenten, ambulanciers en brandweermannen herleid tot boksballen. Ik walg ervan”, aldus nog Deville die beroep overweegt.

Lees verder bij de bron: HLN


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Shop the Post

HLN webshop
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

T-Mobile heeft in 2020 als eerste een landelijk 5G-netwerk

Onderzoek geeft inzicht in de Rockefellers klimaatplannen om energiesector over te nemen