in ,

Amerika pakt China keihard aan: ‘WHO omgekocht’

Capri23auto / Pixabay

De spanningen tussen de Verenigde Staten en lopen verder op. De Amerikanen beschuldigen China ervan de te hebben omgekocht en hebben de Chinezen gedwongen het consulaat in Houston (Texas) te sluiten.

De belangrijke diplomatieke vertegenwoordiging moet binnen 72 uur de deuren sluiten, melden Amerikaanse media. Dinsdagavond laat kregen politieagenten in de regio een melding dat er rook in de tuin buiten het consulaat hing.

Een verslaggeefster van lokale media deelde een waarin het lijkt alsof medewerkers van de ambassade documenten aan het verbranden zijn.

Washington zegt met de stap Amerikaanse belangen te willen beschermen, zowel zogenoemd intellectueel eigendom (bijvoorbeeld merken, muziek en uitvindingen) als privé-informatie.

Een dag eerder waren in de Verenigde Staten nog twee Chinese hackers aangeklaagd die met hulp van de Chinese bij een aantal Amerikaanse bedrijven waren binnengedrongen. De cyberspionnen zouden gigantisch veel informatie hebben buitgemaakt.

Ook het Nederlandse Philips zou slachtoffer zijn geworden van de hack, meldde ….

Lees verder bij de bron: Elsevier Weekblad


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland vraagt Google om locatie-instelling voor corona-apps aan te passen, Google zegt nee

Woeste demonstranten openen online klopjacht op undercoveragenten!