in ,

Amerikaanse, Britse en Duitse troepen gaan met hun staart tussen de benen het Midden Oosten verlaten

8 januari – Engeland stuurt vijf zware Chinook transporthelikopters extra vanaf vliegbasis Odiham in Hampshire naar Irak.

Er zijn er nu vier gestationeerd in Erbil in Iraaks Koerdistan. In totaal heeft Engeland er 60.

De Times zegt dat de helikopters gebruikt kunnen worden voor een evacuatie van Britten uit Irak. Engeland heeft daar 1400 en burgerpersoneel.

Volgens de Guardian zijn 50 Britten voor hun eigen veiligheid uit de Groene Zone (regeringsdistrikt) in Bagdad verplaatst naar kamp Taji, 40 km ten noorden van de hoofdstad.

Ook zijn 20 militaire planners ingevlogen om te helpen bij het uitwerken van diverse scenario’s (escalatie, dan wel een volledig vertrek uit Irak).

Vannacht heeft een Iraanse vergeldingsaanval voor de liquidatie van generaal Soleimani plaatsgevonden, waarbij (meer dan tien) raketten werden afgevuurd op de VS-basis in kamp Asad in het westen van de provincie Anbar en op de basis bij Erbil in Noord-Irak.

Er worden geen slachtoffers gemeld, maar de betekenis kan zijn dat Iran hiermee laat zien dat het succesvol VS-bases kan raken zonder dat de luchtverdediging daar iets aan heeft kunnen doen.

Bronen: The Times (Lucy Fisher), The Guardian (Dan Sabbagh, Patrick Wintour)

Overzicht van VS-troepen in het Midden-Oosten en Afghanistan

Posted: 07 Jan 2020 11:22 AM PST4 januari – de Washington Post heeft een overzicht gemaakt:
* Irak – 6000 onder meer in de Groene Zone in Bagdad en de vliegbasis al-Asad

  • Syrië – 800 onder meer in het garnizoen al-Tanf bij de Syrisch-Jordaanse grens
  • Afghanistan – 14.000 onder meer op vliegbasis Bahram

  • Koeweit: 13.000 op een aantal bases

  • Jordanië – 3000 onder meer op vliegbases Muwaffaq Salti en King Faisal

  • Saoedi Arabië – 3000

  • Bahrein – meer dan 7000 op een marinebasis

  • Oman – enkele honderden en gebruik van een aantal vliegvelden en havens

  • Verenigde Arabische Emiraten – 5000

  • Qatar – 13.000 op basis al-Udeid

  • Turkije – 3500 onder meer op vliegbasis Incirlik

Bij elkaar opgeteld zijn dat bijna 70.000 arbeidersjongens, die bij een oorlog het doelwit worden en voor hun kapitalistische uitbuiters ”mogen” sterven

Ongeveer 1,4 miljoen militairen zijn op het ogenblik in actieve dienst, en er zijn een extra 860.000 reservisten. Op het ogenblik is er geen dienstplicht in de .

Bron: The Washington Post (Miriam Berger)

Bundeswehr trekt deels terug uit Irak

Weer een Nazi-droom uit elkaar gespat
Posted: 07 Jan 2020 03:19 AM PST7 januari – Het Duitse ministerie van defensie heeft een aantal militairen (tijdelijk) teruggetrokken uit Irak.

Volgens een mededeling aan de Bondsdag gebeurde dit in opdracht van de leiding van Operation Inherent Resolve (OIR), de coalitie tegen ISIS.

32 Duitse soldaten (trainers), die gestationeerd waren op de basis Taji ten noorden van Bagdad, zijn al aangekomen in Jordanië. Drie militairen van de staf van OIR in Bagdad worden naar Koeweit gestuurd.

In totaal waren er 120 Duitse militairen in Irak, het ….

Lees verder bij de bron: Gerrit Herders Blog


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Nou, de vredelievende moslims hebben hun zin.worden de militairen nu in eigen land ingezet om dat satansgebroed uit eigen land en de Ezu te verdrijven? In Amerika wel, maar hier zijn ze te schijyerig hiervoor

Vuil spel door de cabal
1 jaar geleden

De operaties in het verleden door het westen in Noord Afrika hadden alles te maken met financiële belangen van de elite die dik verdiende aan de wapens die naar Irak gingen. De CIA financierde de terroristen in Noord Afrika zodat het vuurtje nog wat hoger brandde en de elite lieten Irak flink smeergeld betalen aan de westerse cabal. Een enorm smerig spel door de cabal dat honderdduizenden onschuldige mensen inclusief USA soldaten het leven heeft gekost.
De actie door Trump is moeilijk te begrijpen, maar het bewerkt onmiddellijk terugtrekken uit Irak en dat is het beste wat de VS kan doen. De VS heeft de boel volledig verziekt en giga schade veroorzaakt en Trump heeft zijn handen vol om de boel in huis op te ruimen.
En thuis in de VS heerst een veenbrand …

bertmaathuis
1 jaar geleden

“… en Trump heeft zijn handen vol om de boel in huis op te ruimen.” (Hoe bedoel je? Heb je daar énig vertrouwen in, Vsddc?)

Binnenkort wordt bekend dat de oorlog van de VS met Iran NIET door gaat, DANKZIJ heldhaftig en intelligent ingrijpen van de laatste Trump-et. En dan gaan er weer méér mensen achter deze fluitspeler aan lopen. Totdat hij een grote horde achter zich aanheeft. Dan heeft hij hen allen in zijn zak!

1 jaar geleden

Sinds de 2e wereldoorlog is het midden-oosten gewoon totaal verkeerd aangepakt. Het waren eerder grotendeels koloniën van Europese landen. De juiste aanpak was geweest als dat In stand was gebleven en was versterkt, dus de hele regio onder een strakke Europese leiding.

Iran komt met video met daarin de ‘moord’ op Amerikaanse president Donald Trump

Voorspellingen voor 2020 door Andre Molenaar