in

Amerikaanse Defensie wil chips in hersenen van soldaten implanteren

, de onderzoekstak van het Amerikaanse ministerie van , wil over een paar jaar chips gaan implanteren in de hersenen van soldaten. De Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) stak vorig jaar al in onderzoek naar geïmplanteerde chips. De onderzoekstak geeft nu aan dat het binnen een paar jaar daadwerkelijk chips in de hersenen van soldaten wil gaan plaatsen.

Onderzoekers die samenwerken met DARPA hebben nu al bij een aantal mensen dat al een hersenoperatie ondergingen een chip geïmplanteerd. Volgens DARPA zijn de chips bedoeld om getraumatiseerde soldaten te helpen. Het artikel van Fusion is een reactie op het boek The Pentagon’s Brain van journaliste Annie Jacobsen waarin anonieme bronnen stellen dat DARPA een soort supersoldaat wil maken en met de chips kunstmatige intelligentie wil verbeteren.

Een woordvoerder laat weten dat “offensieve militaire toepassingen” niet het hoofddoel zijn van het hersenonderzoek. “Suggereren dat we werken aan ‘supersoldaten’ en dat ons hersenonderzoek uitgevoerd wordt om ‘de geheimen van kunstmatige intelligentie te ontrafelen’ is overduidelijk onjuist.”

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Photo by Photo Extremist


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Paardebloem wortel doodt kankercellen

Kamervragen nadat thuiszorgbazin zichzelf 1 miljoen winstuitkering gunt