in

Amerikaanse praktijken in de polder: 1470 stempassen verkeerd bezorgd, ook bij overledenen

ulleo / Pixabay

De burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg (), moet een pijnlijke fout erkennen: bijna 1500 stempassen zijn verkeerd bezorgd. Ruim tweehonderd zijn er zelfs verstuurd naar overledenen.

Dat wekt niet bepaald vertrouwen in het stemmen per post, dat dit jaar voor het eerst in beperkte vorm wordt toegestaan.

Gedonder met stempassen in Hoorn. In de gemeente zijn maar liefst 1470 stempassen verkeerd bezorgd, omdat de gemeente niet heeft zitten opletten met het nieuwe regime omtrent poststemmen.

Kennelijk gebruikte de ambtenarij van de Noord-Hollandse plaats het kiezersbestand dat is vastgelegd op 17 november 2020, in plaats van op 1 februari 2021. In die periode zijn er mensen verhuisd en natuurlijk ook overleden, want .

Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Burgemeester Jan Nieuwenbrug (PvdA) heeft het gelukkig wel snel op kunnen lossen door de stempassen ongeldig te laten verklaren, excuses te maken aan de nabestaanden en alle nodige instanties in te lichten over de gemaakte fout.

Nieuwenburg pakte het dus snel op, maar dit laat wel zien dat er echt héél makkelijk een …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jaja: RIVM ‘ziet’ derde golf er aan komen, dus maatregels

Ophef om chanterende brief GGD over gegevens wissen na datalek: ’Dan ook geen vaccinatie’