in

Amerikanen blazen de aftocht: Poetin niet schuldig aan neerhalen van MH17

De Amerikaanse geheime diensten blazen de aftocht: Zij verklaarden dinsdag voor journalisten in Washington dat er geen directe verbinding van de Russische regering tot het neerschieten van MH17 bestaat. De CIA kan niet uitsluiten dat de schutters uit de Oekraïne kwamen.

De Amerikaanse geheime diensten hebben dinsdag de voorbereidingen van de politiek op een escalatie van de met teniet gedaan: de persbureaus AP en Reuters – allebei altijd zeer goed geïnformeerd over de ideeën van de geheime diensten – meldden simultaan dat functionarissen van de in een briefing aan de pers hadden gezegd dat zij niet weten wie de MH17 heeft neergeschoten – zelfs niet eens de nationaliteit kan bepaald worden.

Reuters letterlijk:

“Pro-Russische separatisten hebben het Maleisische verkeersvliegtuig volgens inschattingen van functionarissen van de Amerikaanse geheime dienst vermoedelijk per ongeluk boven de Oost-Oekraïne neergeschoten. De VS weten echter niet precies wie de raket heeft afgeschoten, werd dinsdag bekend vanuit kringen van de geheime dienst. Volgens deze kringen levert Rusland nog steeds tanks en raketten aan de rebellen.”

Associated Press (AP) brengt onder de kop “Er bestaat geen verbinding tussen de Russische regering en het afschieten van het vliegtuig” de uitspraak van een man van de geheime dienst:

“Als u ons vraagt wie de raket heeft afgeschoten: we hebben geen namen, we hebben geen rang, we zijn er niet eens honderd procent zeker van welke nationaliteit de schutter heeft. Er zal hier geen sprake zijn van een Parry Mason moment.”

De “Los Angeles Times” speculeert dat de rebellen met een verouderde radarapparatuur gewerkt zouden hebben en daarom het verkeersvliegtuig voor een Oekraïens vliegtuig zouden hebben gehouden.

via Stop de bankiers.

Foto via dulk


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
percentage epd via vzvz.nl

Veelzeggend: Nog geen 20% optin voor EPD

Weer een leugen van Kiev: VS: vernietiging konvooi Oekraïne niet zeker