in ,

‘Amnestie ziekenhuis jaarrekeningen dekt gesjoemel toe’, gaat premiebetaler weer geld kosten

5003765029 4cec15ec9a administratie1

De regeling waarmee minister Schippers de problemen rond de jaarrekeningen van ziekenhuizen wil oplossen, kan de premiebetaler geld kosten. Dat meldt RTL Nieuws.

Het akkoord voorziet er ook in dat een beperkt aantal DBC’s buiten de dbc-transitieregeling wordt gehouden, zodat ze definitief in de boeken kunnen worden weggeschreven. Het betreft DBC’s die geopend zijn in 2011 en in 2012 gesloten zijn. Deze DBC’s worden verder niet gecorrigeerd aan de hand van historische omzetten. Dit betekent ook dat foutieve declaraties niet worden teruggevorderd door de zorgverzekeraars.

Volgens de RTL Nieuws betekenen de afspraken in het jaarrekeningenakkoord dat tienduizenden rekeningen onbeoordeld blijven, waaronder veel foutieve, te hoge rekeningen. Dit raakt de premiebetaler in de portemonnee, zo constateert RTL Nieuws. Hoe hoger de ziekenhuisrekening uitvalt, hoe groter het aandeel eigen risico dat de verzekerde moet betalen. RTL Nieuws meldt dat zodoende duizenden verzekerden tot honderden euro per persoon mislopen, tenzij ze bij de verzekeraar zelf bezwaar aantekenen tegen de ziekenhuisrekening.

Lees verder via Skipr.

Photo by Alexander Mooij cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
10868390575 990ab204ef bigdata1

Verzekeraar zit straks ‘direct op de huid’ van de klant, samenleving 3.0

3673241234 158eb456be belastingdienst1

Belastingcenten weer goed besteed: Geflopt ICT-project kostte Belastingdienst ruim 200 miljoen