in , ,

Amnesty over politiegeweld in Nederland: ‘Demonstratierecht staat onder druk’

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International is kritisch op burgemeesters en de , omdat protestacties te snel worden verboden of ingeperkt.

Dat zegt Amnesty-directeur Dagmar Oudshoorn in gesprek met NU.nl, naar aanleiding van de ongeregeldheden op het Haagse Malieveld afgelopen zondag.

Volgens Oudshoorn, die eerder bij de politie werkte en burgemeester van het Noord-Hollandse Uithoorn was, grijpen burgemeesters te snel naar allerlei middelen die het demonstratierecht inperken.

Ze noemt daarbij het maximum aantal demonstranten, de aangewezen locatie van een protest of zelfs het helemaal verbieden van een demonstratie.

Zo vindt Oudshoorn dat er bij het protest van zondag tegen het kabinetsbeleid best meer dan tweehonderd mensen op het Malieveld samen hadden kunnen komen.

“Als je allemaal op 1,5 meter van elkaar staat, kunnen er best meer dan tweehonderd mensen op het veld. Hetzelfde geldt voor een locatie als het Jaarbeursplein, ook daar kunnen binnen de coronaregels meer mensen staan.”

Amnesty gaat dan ook komende week een brief sturen naar het (OM) en de Haagse burgemeester Jan van Zanen met het verzoek het politieoptreden te onderzoeken.

Het OM zegt er aandacht voor te hebben, maar dat van een onderzoek nog geen sprake ….

Lees verder bij de bron: NU.nl via tpook


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ABN verdacht van schuldwitwassen: mogelijk vervolging bankiers, zal wel schikking worden…

The ‘Great Reset’ – Animal Farm versie