in

Amnesty wil onderzoek naar politiegeweld op Malieveld

5485051299 2c6dccbe42 politiebureau1

Amnesty International is zeer kritisch op het optreden, waarbij de politie twintig mensen arresteerde.

Op het Malieveld lijkt dat in diverse situaties niet gelukt.

,,De videobeelden die we hebben bekeken roepen veel vragen op. In twee gevallen slaan agenten met een lange wapenknuppel op het hoofd van iemand die op de grond ligt. Dat lijkt disproportioneel, al helemaal in combinatie met de inzet van een politiehond.”

Politiehonden behoren volgens Amnesty enkel gebruikt te worden om groepen te verdrijven, stelt senior-beleidsmedewerker Gerbrig Klos.

Niet om tegen individuen in te zetten. Ze wijst op recent onderzoek van Zembla waaruit bleek dat veel politiehonden niet op commando los laten. ,,Het risico op gevaarlijke bijtwonden die lastig te hechten zijn, is dan reëel.”

Over het incident waarbij een vrouw voor een politiebus werd geduwd, zegt Amnesty ervan uit te gaan dat dit niet expres is gebeurd.

,,Tegelijkertijd vinden wij het niet kunnen dat betogers zo worden weggeduwd. Ook zien wij niet in waarom je zo met busjes door de menigte moet rijden.”

De mensenrechtenorganisatie eist dat het politieoptreden nauwkeurig onderzocht wordt, net als het geloste waarschuwingsschot…..

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
yellow and black smiley wall art

Dat belooft wat: ‘Tieners’ (10+) terroriseren winkelcentrum Roermond, krijgen ‘vermanend gesprek’

stem fraude

Minister Ollongren past briefstemmen aan: Afgekeurde poststemmen tellen tóch mee