in ,

Amsterdam onder GroenLinks: 35.000 ton(!) extra CO2-uitstoot

Bij een extreem koude winter én als het Afval Bedrijf (AEB) helemaal stil komt te liggen, hebben tienduizenden huishoudens in een probleem met de warmtevoorziening.

Diesel-units moeten dan uitkomst bieden, maar die gigantische dieselmotoren stoten tot 35.000 ton aan extra CO2 uit.

Wat betekent die extra vervuiling precies?

‘Voor een schone . Nu en in de toekomst', zo staat er pontificaal op de website van het AEB. Het is met de kennis van nu een pijnlijke boodschap.

Hoe zo'n schone samenleving er concreet uitziet volgens het bedrijf? Verderop op de website wordt het verduidelijkt: ‘De warmte die bij verbranding van afval vrijkomt, wordt gebruikt om op te wekken en woningen en bedrijven te verwarmen.'

In de stad zijn 25.000 woningen en 300 grootverbruikers afhankelijk van de warmte van het Afval Energie Bedrijf. Het AEB werkt met energiemaatschappij Vattenfall, tot voor kort bekend als Nuon, samen aan het Amsterdamse stadswarmtenet. Dat doen ze onder de naam Westpoort Warmte (WPW).

WPW is wettelijk verantwoordelijk voor de levering van warmte aan de eerder genoemde huishoudens en grootgebruikers. Door de huidige problemen bij het AEB wordt er een zeer impopulaire stap gezet door het inzetten van de diesel-units. Zoals eerder gezegd: als deze warmtebronnen straks echt nodig zijn – en die kans is er zeker – dan zal er dus maximaal 35.000 ton extra CO2 worden uitgestoten.

https://www.at5.nl/artikelen/196020/35000-ton-extra-co2-vervuiling-door-diesel-units-aeb-wat-betekent-dat

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pedomiljonair Epstein’s rechterhand is spoorloos verdwenen

“Ocean Viking” heeft nog eens 105 migranten ( alleen mannen) in de Middellandse Zee opgevist – nu 356 aan boord