in ,

Amsterdam onder GroenLinks: 35.000 ton(!) extra CO2-uitstoot

Bij een extreem koude winter én als het Afval Bedrijf (AEB) helemaal stil komt te liggen, hebben tienduizenden huishoudens in een probleem met de warmtevoorziening.

Diesel-units moeten dan uitkomst bieden, maar die gigantische dieselmotoren stoten tot 35.000 ton aan extra CO2 uit.

Wat betekent die extra vervuiling precies?

‘Voor een schone . Nu en in de toekomst’, zo staat er pontificaal op de website van het AEB. Het is met de kennis van nu een pijnlijke boodschap.

Hoe zo’n schone samenleving er concreet uitziet volgens het bedrijf? Verderop op de website wordt het verduidelijkt: ‘De warmte die bij verbranding van afval vrijkomt, wordt gebruikt om op te wekken en woningen en bedrijven te verwarmen.’

In de stad zijn 25.000 woningen en 300 grootverbruikers afhankelijk van de warmte van het Afval Energie Bedrijf. Het AEB werkt met energiemaatschappij Vattenfall, tot voor kort bekend als Nuon, samen aan het Amsterdamse stadswarmtenet. Dat doen ze onder de naam Westpoort Warmte (WPW).

WPW is wettelijk verantwoordelijk voor de levering van warmte aan de eerder genoemde huishoudens en grootgebruikers. Door de huidige problemen bij het AEB wordt er een zeer impopulaire stap gezet door het inzetten van de diesel-units. Zoals eerder gezegd: als deze warmtebronnen straks echt nodig zijn – en die kans is er zeker – dan zal er dus maximaal 35.000 ton extra CO2 worden uitgestoten.

https://www.at5.nl/artikelen/196020/35000-ton-extra-co2-vervuiling-door-diesel-units-aeb-wat-betekent-dat

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Laat je niet gekmaken ...
1 jaar geleden

Gelukkig is het hele CO2 verhaal een hoax en is het hele klimaatverhaal dat de aarde opwarmt een fantasie verhaal om de mensen bang te maken en op zeer hoge kosten te jagen. En daarnaast is het ook nog zo dat er voldoende alternatieve manieren zijn om elektrische energie vrij te maken zonder CO2 produktie maar ook nog eens zonder fossiele brandstof als kolen, olie of gas te gebruiken. en ook nog eens tegen zeer lage prijzen. Nooit van gehoord? Kijk eens op internet bij Thorium LFTR en Kirk Sorenson. Op youtube staan meerdere interessante presentaties over Thorium LFTR. U vraagt zich natuurlijk af waarom dat decennia geleden al niet op grote schaal is ingevoerd. U raadt het al: de elite …. Die extreem kleine groep mensen die 95 % van alle aardse goederen bezitten maar niet tevreden zijn. Die jongens die het leven op aarde voor de gewone mensen tot een hel maken.

Pedomiljonair Epstein’s rechterhand is spoorloos verdwenen

“Ocean Viking” heeft nog eens 105 migranten ( alleen mannen) in de Middellandse Zee opgevist – nu 356 aan boord