in ,

Amsterdamse ambtenaren moeten op ‘wit privilege’ training en fictieve spelletjes spelen

De gemeente onderzoekt wat het kost om alle ambtenaren een zogenoemde privilegetraining te laten volgen. Ook wordt er onderzoek gedaan naar andere manieren om op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

Dat staat in het ‘Werkplan Aanpak Arbeidsmarktdiscriminatie 2019-2020′ van wethouder Rutger Groot Wassink (Diversiteit). De training moet over ‘wit en intersectioneel privilege' gaan. Eerder hadden politieke partijen om deze cursus gevraagd.

In het werkplan staat verder onder meer dat de gemeente discriminatie door bedrijven wil tegengaan. ‘De gemeente stelt de norm en maakt duidelijk dat discriminatie ontoelaatbaar is. Het college gaat daarbij naming & shaming niet uit de weg.'

Ook wordt er een ‘serious game' over vooroordelen voor ambtenaren ontwikkeld.

‘Deze serious game bestaat uit twee delen: True Color is een kort spel van 15 minuten gericht op bewustwording en ‘Blend in, stand out – Iedereen telt' is een uitgebreidere variant, waarin een team een dag een fictieve opdracht moet uitvoeren en waarin digitaal spelen en gezamenlijke reflectie elkaar afwisselen', ..

Lees verder bij de bron: AT5


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Baas over eigen bedrijf verdwijnt in het linkse Amsterdam

Pats weer een Vaasje van Rutte: Bedreiging en geweld alledaags en doodnormaal bij huisartsenposten