in , ,

Amsterdamse illegalen protesteren in de Stopera en eisen slaapplek

geralt / Pixabay

Na de kerken-estafetten de afgelopen dagen is er vanavond een groep van ongeveer vijftig ongedocumenteerden bij de Stopera aangekomen omdat zij een slaapplek nodig hebben. Sinds de winteropvang de eerste van deze maand dicht ging staat de groep uitgeprocedeerden op straat.

Als protest hebben zij zich daar vanavond verzameld, met de hoop op een oplossing.

Omdat de bedbadbroodopvang een wachtlijst heeft kan een grote groep ongedocumenteerden geen kant op. Een dak boven hoofd is wat ze willen. ‘Er zitten hele kwetsbare mensen tussen zoals vrouwen en zieken, die op straat gezet zijn. Dit is een noodtoestand. De gemeente heeft zorgplicht en verantwoordelijkheid.’

Rutger Groot Wassink heeft de groep toegesproken. ‘Ik heb de groep verteld dat ze elk recht hebben om te demonstreren, maar niet in gebouw de Stopera. In de Stopera slapen valt niet onder de mogelijkheden en wij hebben op dit moment geen locatie om ze te laten slapen. Ik begrijp de situatie, maar kan op dit moment niet helpen’, aldus Groot Wassink.

verder bij de bron: AT5


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Frauderende deurwaarders hebben vrijspel en kost de Staat bakken met belastinggeld

Nederland rijker, burger kan minder besteden, gemiddeld huishouden nog steeds beneden consumptieniveau van voor de crisis