in , , ,

Analyse 15 EU landen toont aan: wind en zonne-energie geeft armoede, dalende inkomens en enorme prijsstijging

Kenueone / Pixabay

Een empirische analyse met gegevens uit 2005-2015 uit 15 EU-landen toont aan dat naarmate meer hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zonne-energie worden ingezet, de energiekosten toenemen, het risico van huishoudensarmoede stijgt en de inkomens dalen.

Anders dan dat, hernieuwbare energiebronnen zijn geweldig.

Hoop dure woorden, ik heb me best gedaan om het wat begrijpelijk te houden, daar gaan we.

De wereldwijde elektriciteitsmix is ​​gediversifieerd geworden, voornamelijk door de exploitatie van endogene en groene hulpbronnen. Er is echter twijfel geuit aan de veelgeprezen voordelen van hernieuwbare energiebronnen vanwege een aantal van hun kenmerken, zoals beschikbaarheid, veiligheid en betaalbaarheid.

Sterker nog, groei van de geïnstalleerde capaciteit van hernieuwbare energie heeft de elektriciteitsprijzen verhoogd, waardoor de vraag rijst hoe huishoudens de kosten van de energietransitie hebben doorstaan.

Het hoofddoel van deze studie is om empirisch te beoordelen en te bespreken: (i) of verschillende soorten huishoudens ongelijke effecten hebben ondervonden van de promotie van hernieuwbare energiebronnen; (ii) de gevolgen van het bevorderen van hernieuwbare energiebronnen op het inkomen van huishoudens; en (iii) als de bevordering van hernieuwbare energie het risico op armoede en sociale uitsluiting heeft verminderd.

Een paneldata van Europese landen is geanalyseerd met Kao’s residuele cointegratietest en een Autoregressive Distributed Lag-aanpak om de relaties te beoordelen. Dit document bewijst dat zowel het inkomen als het risico van armoede onder huishoudens direct verbonden zijn met hernieuwbare energie, zowel op korte als op lange termijn.

De energietransitie naar hernieuwbare energie heeft negatieve gevolgen gehad voor huishoudens.

Zo moeten de achtergestelde huishoudens worden geholpen om te voldoen aan de hogere kosten die voortvloeien uit de energietransitie.

Lees verder bij de bron: ScienceDirect


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Turkse centrale bank maakt bokkesprongen om haar munt te ondersteunen

RTL trekt de stekker uit Jensen vanwege ”lage kijkcijfers”. Gelooft u dit? Ik ieder geval niet