in , , ,

Analyse 15 EU landen toont aan: wind en zonne-energie geeft armoede, dalende inkomens en enorme prijsstijging

Kenueone / Pixabay

Een empirische analyse met gegevens uit 2005-2015 uit 15 EU-landen toont aan dat naarmate meer hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zonne-energie worden ingezet, de energiekosten toenemen, het risico van huishoudensarmoede stijgt en de inkomens dalen.

Anders dan dat, hernieuwbare energiebronnen zijn geweldig.

Hoop dure woorden, ik heb me best gedaan om het wat begrijpelijk te houden, daar gaan we.

De wereldwijde elektriciteitsmix is ​​gediversifieerd geworden, voornamelijk door de exploitatie van endogene en groene hulpbronnen. Er is echter twijfel geuit aan de veelgeprezen voordelen van hernieuwbare energiebronnen vanwege een aantal van hun kenmerken, zoals beschikbaarheid, veiligheid en betaalbaarheid.

Sterker nog, groei van de geïnstalleerde capaciteit van hernieuwbare energie heeft de elektriciteitsprijzen verhoogd, waardoor de vraag rijst hoe huishoudens de kosten van de energietransitie hebben doorstaan.

Het hoofddoel van deze studie is om empirisch te beoordelen en te bespreken: (i) of verschillende soorten huishoudens ongelijke effecten hebben ondervonden van de promotie van hernieuwbare energiebronnen; (ii) de gevolgen van het bevorderen van hernieuwbare energiebronnen op het inkomen van huishoudens; en (iii) als de bevordering van hernieuwbare energie het risico op en sociale uitsluiting heeft verminderd.

Een paneldata van Europese landen is geanalyseerd met Kao’s residuele cointegratietest en een Autoregressive Distributed Lag-aanpak om de relaties te beoordelen. Dit document bewijst dat zowel het inkomen als het risico van armoede onder huishoudens direct verbonden zijn met hernieuwbare energie, zowel op korte als op lange termijn.

De energietransitie naar hernieuwbare energie heeft negatieve gevolgen gehad voor huishoudens.

Zo moeten de achtergestelde huishoudens worden geholpen om te voldoen aan de hogere kosten die voortvloeien uit de energietransitie.

Lees verder bij de bron: ScienceDirect


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Free Energy
1 jaar geleden

De opzet is heel simpel: maak het mensen zo moeilijk mogelijk. Zorg dat mannen en vrouwen dag en nacht werken zodat zij niet over het leven kunnen nadenken. Zorg dat die voorstellen heel sympathiek lijken. Niemand wil toch tegen het milieu zijn? Welnu: grote multinationals en elite hebben volledig schijt aan milieu en aan mensen. Ze haten mensen.

De werkelijkheid is dat windmolens en zonnecellen enorm duur in aanschaf zijn en dat zij relatief weinig energie maken en veel dure ruimte vragen. Een windmolen maakt maximaal zo’n 4 MW op land terwijl een flinke gasgestookte centrale 1000 MW doet. Dus je hebt 250 windmolens nodig om een gasgestookte centrale te vervangen. En dan moet het ook nog flink waaien …. Over een paar jaar komt er een commissie en na lang overleg komt die tot de conclusie dat het toch niet lukt …. Wedden?

Maar we hebben toch geen alternatieven? Dat is het juist: er zijn diverse oplossingen! Zelfs zulke oplossingen dat energie vrijwel gratis is. Lees eens over Thorium LFTR. En Free Energy Systemen. Een wereld gaat voor je open.
Maar dat wil de elite niet want dan missen zij inkomsten en bovendien gaan mensen dan te veel nadenken …. en zoeken op internet. De elite doet alles om zoveel mogelijk internet te controleren.

cornelis1950
1 jaar geleden

Elke persoon met een beetje verstand kan dit beamen en het is onbegrijpelijk dat de meeste politieke partijen dit niet willen inzien en maar blijven propaganderen hoe de wereld ten onder gaat door menselijk toedoen.Het is de grootste volksverlakkerij in de historie van de mensheid maar het kan veel geld opleveren en dit geld wordt weer over de balk gegooid aan onzinnige projecten en ook de immigratie industrie.Intussen moeten we het geraas aanhoren van volksvertegenwoordigers die het onheil wat ons te wachten staat te pas en onpas op de npo ventileren! Een mooi vaasje ons Nederland alleen maak me daar zorgen over en niet het klimaat.Gelukkig worden we wakker en daarom bedankt voor uw overdenking.En om geen paniek te zaaien het wordt inderdaad warmer maar dat komt omdat de zomer er aan komt ?

Turkse centrale bank maakt bokkesprongen om haar munt te ondersteunen

RTL trekt de stekker uit Jensen vanwege ”lage kijkcijfers”. Gelooft u dit? Ik ieder geval niet