Android toestel? Let op: Google Photos blijft zelfs na verwijderen app foto’s uploaden

Google bracht in mei haar Foto’s-app uit. Het organiseert je foto’s en bewaart ze zelfs gratis in de cloud, eventueel automatisch. Dat laatste blijkt nu erg hardnekkig, zelfs na het verwijderen van de app blijft hij hiermee doorgaan. Maar er is een fix.

Het schijnt dat Google Foto’s een deel van de instellingen heeft overgeheveld naar de Google Instellingen-app. Hierin zijn vrijwel alle instellingen aan te passen die ook maar iets met de Google services te maken hebben. Hier staat ook de instelling “Back-up voor Google Foto’s” waar de optie om automatisch foto’s te uploaden uitgezet kan worden.

Waarom de instelling niet automatisch gedeactiveerd wordt na het verwijderen van Google Foto’s blijft onduidelijk. Google wordt vaker in verband gebracht met het schenden van de privacy en ook dit geval lijkt in dat straatje te passen.

 

Lees verder via: nieuwemobiel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef jouw mening

Close