in , , , ,

Angela Merkel in frontale aanval op Duitse grondwet: “Het volk is iedereen die in Duitsland leeft”

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft tijdens de  Landesvertreterversammlung-2017 uitgesproken: “Ik weet, dat het verkeerd is, steeds weer met het Duitse verleden op de proppen te komen. En toch was de tijd die de Duitse eenheid, toen het ijzeren gordijn werd opengetrokken, de tijd, dat Europa naar elkaar toe is toegegroeid, een geweldige tijd.”  

“En daarom bestaat er ook geen enkele rechtvaardigheid, dat kleine groepen binnen onze samenleving bepalen wie nu eigenlijk ‘het volk’ is. Het volk is iedereen, die in dit land leeft. En dat laten wij ons niet afpakken.”

Even eerder zei ze volgens berichtgeving van “IKZ-online“ ook nog; “En lieve vrienden, dat alles met een diepe overtuiging, zo wens ik althans, dat het land, waarin we vandaag leven, een land is, dat vele eigenschappen kent die verdedigbaar zijn: Openheid, meerdere meningen, vrijheid van religie, en persvrijheid. Dat zijn allemaal dingen die vandaag voor ons vanzelfsprekend zijn. 27 Jaar geleden was dat nog anders.”

 

https://www.youtube.com/watch?v=OQEe_0W10xg

 

Rode lijn overschreden

Achgut schrijft hierover: “De Duitse bondskanselier Angela Merkel, die nog in 2010 de Duitse multiculturele samenleving als volledig mislukt verklaarde, heeft klaarblijkelijk ‘bijgeleerd’ en spreekt vandaag niet meer over “het Duitse Volk”, maar enkel over degenen “die hier al langer leven” en over “degenen die er nieuw bijgekomen zijn”.

Een jurist formuleert als volgt: Met deze zin heeft Angela Merkel een rode lijn overschreden. Ze blijkt een verklaard vijand van de grondwet.  Artikel 20 GG en 116 GG, diverse  jurisprudenties en rechterlijke uitspraken, definiëren “het staatsvolk”  als het geheel van alle Duitse staatsburgers. Artikel 20 GG – de fundamentele staatsnorm – is bovendien onderworpen aan het eeuwigheidsprincipe; het kan zelfs niet door een 2/3e meerderheid in het Duitse parlement worden afgeschaft of substantieel worden veranderd.

Nog nooit sinds 1949 is er iemand aan de top van de Bondsregering geweest, die een centrale fundamentele norm van de grondwet teniet wilde doen. En dit betreft niet slechts een vergissing: Ook Merkel’s integratie officier Özoguz glijdt met haar eis, ook niet- burgers zonder Duits paspoort het kiesrecht te geven, in dezelfde richting. Door bepalingen die voortvloeien uit de grondwet, had de bondskanselier Özuguz daarom minimaal moeten ontslaan, indien ze daadwerkelijk voornemens is om de grondwet naast zich neer te leggen. Maar vandaag is duidelijk geworden: Angela Merkel denkt precies zo als Özuguz van coalitiepartner SPD.”

 

Conclusies

De Duitse regeringspartijen lijken steeds verder en openlijker in het  voetspoor te geraken van hun illustere voorganger A. Hitler. De  ‘Rijkskanselier’ die al eerder een groot Europees Rijk nastreefde, daarbij over miljoenen lijken ging, en niets te dol was.

Zowel het christendemocratische CDU/CSU alsmede de socialistische  SPD, doen momenteel uitspraken en voorstellen die frontaal botsen met bepalingen uit de Duitse grondwet. De publieke wetenschap dat Duitsland feitelijk de scepter zwaait in de Europese Unie, en dat Martin Schulz die jarenlang voorzitter van het Europees Parlement was, onverwacht is teruggekeerd naar de Duitse socialisten om de SPD half maart officieel te gaan leiden, bevestigt het beeld dat de omvolking van Europa weer een tandje verder wordt opgeschroefd.

 

Zelfmoord van Europa door ongrondwettelijk overheidsingrijpen

Maar waar kennen we die EU ook alweer van in relatie tot grondwetten?

In herinnering: In 2005 werd de grondwet voor de EU verworpen door de Fransen, Ieren en Nederlanders. Hiervoor in de plaats bedacht men daarom een verdrag, “het verdrag van Lissabon”. Maar het Verdrag van Lissabon is helemaal geen gewoon verdrag dat is gesloten tussen staten. Het Verdrag van Lissabon is een nieuwe grondwet die boven de grondwet van de EU-lidstaten staat. Het Verdrag van Lissabon is niet democratisch tot stand gekomen; het is de Europese Grondwet in een nieuw jasje. Juridisch gezien is het Verdrag van Lissabon nagenoeg een exacte kopie van de in 2005 (door 62 procent van de Nederlanders, 55 procent van de Fransen en 53 procent van de Ieren verworpen Europese Grondwet.)

Sinds vandaag weten we dan ook het waarom, onder wiens gezag, en met welk doel dit heeft kunnen gebeuren: Een omvolking van Europa op Duits initiatief ten gunste van “Das Vierte Reich”, waarbinnen  de  voor een dictatuur zal zijn ingeruild. Waarbij in Nederland de mafklappers van DENK, PvdA, VVD, D66, , en Groen-Links, om het hardst zullen jubelen in extase.

Maar hoe lang blijft Nederland nog ontkennen wat haar ogen zien en oren horen?

Lees de rest verder bij de Bron: Nachthemel.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het hoge woord komt eruit op de 60e verjaardag van de unie: Er komt een Verenigde Staten van Europa

Officiële cijfers Duitse BKA: Migranten 9,5% van bevolking, 33% verkrachtingen, 36% moorden en 43% diefstallen