in

Anno 2020 is bitcoin een ideaal betaalmiddel voor domme criminelen

Veel criminelen vragen hun losgeld in de vorm van bitcoins. Omdat digitale betaalmiddel anoniem is, wanen criminelen zich ontraceerbaar.

Toch is dat volgens experts lang niet altijd meer het geval.

Gisteren was het weer raak: bij bedrijven in Amsterdam en Kerkrade zijn bombrieven ontploft. De afzender wil dat er in bitcoins betaald wordt, anders zouden er meer explosies volgen.

De situatie is geen uitzondering.

Fraude Help Desk heeft al honderden meldingen binnengekregen van mensen die gechanteerd worden om met bitcoins te betalen.

“Bitcoins zijn al jaren hét betaalmiddel van criminelen”, vertelt woordvoerder Tanya Wijngaarde van de Fraude Help Desk aan EditieNL. “Zij willen zich laten betalen in bitcoins, omdat ze dan anoniem kunnen blijven.”

Toch is de cryptovaluta volgens bitcoinexpert Stefan Taubert niet meer het ideale criminele betaalmiddel.

“Drie tot vier jaar geleden was die dat nog wel, maar er is software ontwikkeld waarmee bitcoinstransacties heel goed traceerbaar zijn”, legt hij uit aan EditieNL.

“Alle transacties zijn dankzij die software transparant en voor iedereen te zien. Het is alsof je een kasboek op tafel legt. Wanneer je je bitcoincode invoert, kun je de exacte details zien over de transactie.”

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Getuige bedreigd na verhoor over dubieuze financiering moskeeën

Tien Nederlandse gemeenten steunen nog altijd de fascistische Turkse Grijze Wolven