in , ,

Anoniem internetmeldpunt is helemaal niet anoniem

Het anonieme meldpunt op het , een alternatief voor Meld Misdaad Anoniem via de telefoon, is zo anoniem nog niet. Technisch is anonimiteit niet te waarborgen, zeggen onderzoekers.

De anonimiteit van melders van misdaden via een internetmeldpunt is niet te garanderen. Technisch moeilijk uitvoerbaar, organisatorisch een uitdaging en er zijn mogelijke schadelijke neveneffecten. Dat staat in een onderzoek naar een dergelijke meldpunt door & Identity lab in samenwerking met de Radboud Universiteit.

Bang voor misbruik data

De onderzoekers zijn vooral bang voor een function creep bij de medewerkers van het meldpunt. Immers, alles wordt wel opgeslagen en de verleiding om dergelijke data te gebruiken anders dan waarvoor ze zijn bedoeld, is groot.

“In een waarin politiebestanden op tamelijk intransparante wijze ook voor andere doeleinden dan opsporing worden ingezet, is het belangrijk om terughoudend te zijn met het voeden van dergelijke databanken met ongecontroleerde informatie. Dit pleit voor terughoudendheid bij het faciliteren van anonieme meldingen.”

Lees verder via Webwereld.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schurkenstaat Nederland op NSA watchlist

Bijna 10 procent meer huur in 2 jaar tijd