in , ,

Apple begint met het bijhouden van uw telefoontjes en e-mails om u een ‘vertrouwenscore’ toe te kennen

Apple heeft een nieuw  beleid geïntroduceerd  om uw gegevens te analyseren en een “vertrouwensscore” te bepalen op basis van wat het vindt, meldde Venture Beat deze week.

In een update van zijn privacybeleid vorige week waarschuwde het bedrijf gebruikers dat het e-mails en telefoontjes zou volgen om fraude te voorkomen.

” Om fraude te helpen identificeren en voorkomen, zal informatie over hoe u uw apparaat gebruikt, inclusief het geschatte aantal telefoontjes of e-mails die u verzendt en ontvangt, worden gebruikt om de vertrouwenscore van een apparaat te berekenen wanneer u een aankoop probeert, ” leest de tekst.

Venture Beat  merkt op dat deze nieuwe tekst wordt weergegeven in de  iTunes Store & -vensters van iOS- en tvOS-apparaten, en merkt op dat dit geen standaardupdate is:

” Deze voorziening is om een ​​paar redenen ongebruikelijk, misschien wel de minste dat Apple-’s geen telefoontjes plegen of e-mails verzenden. Als zodanig is het onduidelijk hoe Apple de vertrouwenscore van apparaten berekent voor iTunes-aankopen die zijn gedaan via Apple TV’s, maar er is andere potentiële ‘informatie over hoe je je apparaat gebruikt’ die kan worden geschraapt en geabstraheerd. 

Dit is niet alles:

“Het is evenmin duidelijk hoe het opnemen en bijhouden van het aantal oproepen of e-mails die de iPhone, iPad of iPod touch van een gebruiker doorlopen, Apple beter in staat zou stellen de identiteit van een apparaat te verifiëren dan alleen de unieke apparaat-ID te controleren. Elk van deze apparaten heeft zowel hardcoded serienummers als advertentie-ID’s, terwijl iPhones en mobiele iPads ook SIM-kaarten met andere apparaatspecifieke codes hebben. “

In een verklaring aan  Venture Beat zei Apple:  “De gegevens die het ontvangt, zijn de numerieke score, die op het apparaat wordt berekend met behulp van de standaard privacy abstraheringstechnieken van het bedrijf, en slechts gedurende een beperkte periode worden bewaard, zonder enige manier om werk achterwaarts van de score naar gebruikersgedrag. “

Het bedrijf zei ook dat  “geen oproepen, e-mails of andere abstracties van die gegevens worden gedeeld met Apple.”

Apple heeft erop aangedrongen dat het geen persoonlijke gebruikersgegevens deelt en heeft een lange openbare strijd met de gehad over de weigering om zich te onderwerpen aan de eisen dat zij hun encryptietechnologie schenden.

Niettemin vergeleken sommige gebruikers van sociale media het  concept  van een “vertrouwenscore” met een aflevering van de dystopian Netflix-show  Black Mirror . Die aflevering beschrijft een maatschappij waarin mensen elkaar rangschikken, scores genereren die van invloed zijn op hun vermogen om huizen te kopen, transport te gebruiken en zelfs met andere individuen in contact te komen.

(lees verder onder tweets)

 

https://twitter.com/TinFoilHatCast/status/1042910613356240896

In het echte leven heeft China een sociale kredietscore opgelegd die het vermogen van burgers om te functioneren al heeft beperkt, inclusief het verbieden van reizen. Het kan ook worden gebruikt om laaggeplaatste mensen te verbieden gebruik te maken van dating-apps, scholen te bezoeken en luxe hotels.

Hoewel het nieuwe rangschikkingssysteem van Apple allesbehalve dystopisch is, is de acceptatie ervan een zoveelste teken van de alomtegenwoordige technologie en gegevensanalyse van consumenten die worden gebruikt door monolithische technologiebedrijven in het moderne leven.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Elk jaar opnieuw die ‘Koopkrachtplaatjes’

Google onder vuur om manipuleren zoekresultaten ten gunste van linkse politiek