in ,

Apple schrapt eindelijk het iconische maar o zo vervloekte iTunes

Het is het einde van een muziektijdperk. Bijna twee decennia na de lancering van iTunes en het opkrikken van het winkelmodel van albumaankopen, is Apple klaar om het iconische product te ontslaan , aldus Bloomberg. Tijdens de software-keynote op de jaarlijkse Worldwide Developers Conference in San Jose, Californië aanstaande maandag, zal de technologiegigant iTunes vervangen met standalone muziek-, - en podcast-apps.

De verhuizing, die is gepland voor jaren, zal 's media strategie af te stemmen over de hele linie: iPhones en iPads bieden nu al een aparte muziek, en Podcast apps in plaats van de gecentraliseerde iTunes app die leeft op Macs en Macbooks.

itunes photo
Photo by Leo Uehara

Gebruikers kunnen verwachten dat de nieuwe Music-app een aantal van dezelfde functionaliteiten biedt die iTunes momenteel doet – zoals het kopen van nummers en het synchroniseren van telefoons – alleen met een slankere interface die vrij is van de verouderde en vaak gehavende functies van het erfgoedproduct.

Maar de sloop van het merk van iTunes symboliseert ook veel.

Door zijn aanbod van muziek, televisie en podcast in drie afzonderlijke platforms te verdelen, zal Apple de aandacht vestigen op zichzelf als een veelzijdige leverancier van amusementsdiensten, niet langer als een hardwarebedrijf dat toevallig entertainment verkoopt via een van zijn vele apps.

Dat is cruciaal voor de toekomst van Apple, want het bedrijf bestrijdt de trage telefoonverkoop met een agressieve groei in zijn dienstendivisie.

Lees verder bij de bron: Rolling Stone via tpook

Photo by fdecomite


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

KlimaatHoaxGreta wil naar de VS: heeft probleem, weet niet hoe ze de Oceaan over moet en iedereen moet staken!

Het gevaar van Deepfakes