Architect Binnenhof-renovatie moet vertrekken en krijgt miljoenen mee, u betaald

Hans / Pixabay

Toparchitect Ellen van Loon is niet meer betrokken bij de renovatie van het Binnenhof in en wordt hoogstwaarschijnlijk vervangen door collega Pi de Bruijn.

Van Loon krijgt 2,7 miljoen mee om het veld te ruimen, schrijft het Rijksvastgoedbedrijf van staatssecretaris Raymond Knops dinsdag in een Kamerbrief.

Knops is er in hoofdlijnen uit met De Bruijn, maar de handtekeningen moeten nog onder het uiteindelijke contract worden gezet.

De Bruijn ontwierp in de jaren negentig ook de nieuwbouw van de .

In de Tweede Kamer heerste al langer onvrede over de plannen van de weggestuurde architect. Partijen dachten dat de renovatie, begroot op zo’n half miljard euro, uit de hand zou lopen.

Daarnaast zouden ideeën zoals tropische kantoortuinen in vergaderzalen niet passen bij de “soberheid en doelmatigheid” waar Tweede Kamerleden op hopen.

De partijen zijn akkoord over een afkoopsom van 2,7 miljoen euro. Van Loon krijgt op deze manier voor haar al geleverde diensten én het geld dat zij in de toekomst nog tegoed zou hebben. Knops waarschuwde partijen  ….

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Ik heb deze set van omstandigheden nog nooit gezien’: Binnen een jaar in de recessie

Cholesterolbedrog