in ,

Arme vrienden op Facebook? Dan krijgt u geen lening

In het nieuwste patent dat de Amerikaanse sociaalnetwerksite indiende, staat namelijk een nieuwe methode waarvan banken gebruik kunnen maken. Facebook wil gebruikersdata beschikbaar stellen, zodat kredietverleners via een algoritme de kredietwaardigheid van klanten kunnen aftoetsen.

Maar Facebook gebruikt een nogal aparte manier om die kredietwaardigheid te becijferen. Ze kijken namelijk vooral naar wie je vrienden zijn. “Wanneer een individu een lening wenst, bekijkt de kredietverstrekker de kredietscore van de vrienden die verbonden zijn op het ”, staat in het patent. Die gemiddelde kredietscore zal vervolgens uitmaken of u de lening krijgt of niet.

Of Facebook de methode effectief zal gebruiken, is nog even afwachten. Er bestaan namelijk heel wat regels die consumenten beschermen waardoor deze manier van kredietverstrekking moeielijk te verantwoorden valt. Daarbovenop dienen technologiereuzen zoals Facebook maandelijks een veelvoud van patenten binnen, waarvan een aanzienlijk deel bij het stof blijft staan.

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Minister: ‘geen sfeer van schimmigheid rondom de kwestie Demmink’

19-jarige vrouw mag VS niet binnen omwille van Facebookchats