in , , ,

Armoede zal dramatisch toenemen

De wereldeconomie loopt verder terug en er zijn nu al een kwart miljoen Europeanen die rond de grens leven.

Terwijl de wereldeconomie zich in een neerwaartse spiraal bevindt en Europa wordt overspoeld door vluchtelingen die met miljarden Euro’s aan kosten op de begrotingen zullen drukken, leeft een groot deel van de Europese Unie al in bittere armoede.

Zo was er gisteren het volgende te lezen:

Een kwart van de bevolking van de Europese Unie leeft rond de armoedegrens en loopt het risico op sociale uitsluiting. Dat heeft het statistiekbureau van de EU, Eurostat, vrijdag gemeld.

Het gaat om mensen die een laag inkomen hebben, amper bezittingen hebben of wonen in een huishouden waar (bijna) niemand werkt. Hun aantal was in 2013 licht gedaald, maar is in 2014 weer gestegen, aldus Eurostat.

De ellende is het grootst in Roemenië, en : daar leeft rond de 40 procent van de bevolking op de armoedegrens. In Tsjechië is de situatie het best (14,8 procent) gevolgd door Zweden, Nederland, en waar rond 17 procent van de bevolking het risico loopt op armoede of sociale uitsluiting.

Hoe hoog de armoedegrens is, verschilt per land al naar gelang de levensstandaard. In Nederland ontstaat armoede bij een netto jaarinkomen lager dan 12.535 euro voor een alleenstaande volwassene. Voor een gezin met twee jonge kinderen ligt de grens op 26.322 euro.

Mensen in die omstandigheden kunnen vaak de huur niet betalen, hebben geen geld voor verwarming of elke dag een fatsoenlijke maaltijd, kunnen niet op vakantie en hebben geen auto, wasmachine of (mobiele) telefoon.

Dat is de situatie nu, in wat wij later zullen noemen “de goede tijd”. Er is namelijk nog een element dat er naast eerdergenoemde facetten voor gaat zorgen dat de toekomst van Europa er nu niet bepaald rooskleurig uitziet.

Bovenop alle eerder genoemde problemen is het laatste dat Europa nodig heeft een ontevreden jeugd die beroofd is van hun toekomst en die op straat rondzwerft en niets om handen heeft.

Deze groep zal meer dan vatbaar zijn voor iedere vorm van extremisme en zullen maar wat graag meehelpen om de schuldigen van dit alles te vinden want het moet toch de schuld van iemand zijn dat er geen banen zijn voor jongeren.

 

Lees verder bij de Bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Josephine Kidjemet Bos
5 jaren geleden

Evolutie is involutei,de mensen met geld denken alleen aan , nog meer wist!!! Terwijl Ze de gewone mens terug naar de middeleeuwen sturen. Dus De Meeste Zijn Domner geworden. Techniek is goed, maar heeft zijn beperking. Als en zo gaan wij als schapen maar mee, want als je niets hebt kan je niet anders. Die paar wat er goed inzitten in hun geld, krijgen de gele wereld kapot onze moeder. Maar zij vergeten dat als alles vernietigd is geld en bunkers, naar tijdelijke oplossing en zijn.ab

Middellandse Zee wordt woester, dus krijgen vluchtelingen korting op de oversteek

Politie Atjeh sloopt kerken onder druk van moslims