in , , ,

Artsen geen voorstander van ‘lek’ online medisch dossier

Nederlandse artsen tonen zich geen voorstander van een systeem met gegevens van patiënten dat over twee jaar beschikbaar moet zijn. De overgrote meerderheid van de zorgverleners ziet vooral praktische bezwaren bij de zogeheten persoonlijke gezondheidsomgeving (pgo).

Iedereen in Nederland moet vanaf 2020 online zijn of haar medische gegevens kunnen inzien en bijhouden. Via de pgo kunnen patiënten meer regie over hun krijgen, is de visie van de Patiëntenfederatie. Met toestemming van de mogen zorgverleners het inzien.

Maar uit het onderzoek van Investico blijkt 72 procent van de zorgverleners bezorgd te zijn over beveiligingslekken, waardoor medische gegevens op straat kunnen komen te liggen.

“Het lekt altijd.” En: “Digitale beveiliging blijkt keer op keer door hackers doorbroken te kunnen worden. Soms door slecht ontworpen systemen, soms door menselijk falen of onachtzaamheid.” Artsen vrezen ook dat patiënten hun informatie gaan delen met ‘ondeskundigen’, die er misbruik van kunnen maken.

Alles bij de bron; Beveiliging

Lees ook eens verder bij de bron: Artsen geen voorstander van ‘lek’ online medisch dossier


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De EU maakt zich meer zorgen over ‘populisme’ dan over tienduizenden migranten die Spanje bereiken

Duizenden kansloze migranten weg uit Griekenland met geld toe