in ,

Asielbeleid Rutte III: Broddelwerk van de bovenste plank!

Coalitieland schijnt er patent op te hebben: het smeden van uiterst onzinnige compromissen. Wat per saldo altijd leidt tot meer en meer lasten. Hoe meer partijen er deelnemen, des te ingewikkelder en onwerkbaarder de compromissen worden. Dat gevoel krijg ik als ik kijk naar het asielbeleid dat nu doorsijpelt uit het regeerakkoord van VVD, CDA, D66 en .

Voor elk wat wils
Als we het voorgenomen asielbeleid van Rutte III nader bekijken, blijken alle partijen een beetje hun zin te hebben gekregen van informateur Gerrit Zalm. Zo werd de wens van D66 en ChristenUnie om meer vluchtelingen naar Nederland te halen op uitnodiging doorgevoerd: dat worden er straks 1.000 in plaats van 500 nu. Dit aantal komt bovenop de 37.000 asielzoekers die volgens verwachting volgend jaar naar Nederland komen . Daar weer bovenop: EU-quota van asielzoekers, als Timmermans c.s. alsnog hun zin weten door te drukken.

Versobering
Natuurlijk moesten VVD en CDA hun achterban ook iets kunnen bieden na alle stoere verkiezingspraatjes. Voor hen heeft Zalm het uitkleden van de asielregeling uit de hoge hoed gehaald. Voortaan maken asielzoekers geen aanspraak meer op , zorgtoeslag of huurtoeslag, maar komen in een soort sobere gemeentelijke opvangregeling. De coalitiepartijen hopen dat dit een ontmoedigingseffect heeft, maar het kan onder asielzoekers net zo goed leiden tot meer en radicalisering. Asielzoekers die dankzij open grenzen en een woud aan EU-mensenrechtenprocedures nergens gescreend worden op hun achtergrond. Sterker, een groot deel komt aan zonder papieren.

Regeltjes
Op vergelijkbare wijze dreef Lodewijk Asscher als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de afgelopen jaren met name het MKB tot wanhoop met zijn Werk en Zekerheid die alleen maar tot méér bureaucratie en onzinnige regeltjes leidde. Dat de arbeidsmarkt nu herstelt heeft meer te maken met ultrasoepel ECB-beleid (voor zolang het duurt) en daaraan gekoppeld herstel van de huizenmarkt, dan aan de maatregelen van Asscher.

Asielravijn
Wat zou het mooi zijn als er een asielbeleid is dat helder is voor iedereen! Moeilijk kan dat niet zijn. Frits Bolkenstein kwam er in 1994 al mee tijdens een uitzending van Brandpunt: vang asielzoekers op in hun eigen regio. Natuurlijk werd Bolkestein de volgende ochtend zo ongeveer geroosterd in de Tweede Kamer, niet op de laatste plaats door zijn eigen VVD-fractie.

Toch is kiezen voor opvang in eigen regio de enige manier om de wereldwijde asielindustrie af te remmen. Ook de “linkse” Britse migratiewetenschapper Paul Collier roept dat al jaren. Hij betoogt terecht dat dat niet alleen beter is voor ons, maar ook voor de stabiliteit van de herkomstlanden. Die zien immers hun middenklasse verdwijnen door de lokroep van Angela .

Lees hier het hele artikel:
https://opiniez.com/2017/10/09/asielbeleid-rutte-iii-broddelwerk-van-de-bovenste-plank/

Lees ook eens verder bij de Bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Club van EU parlementariërs laat 1,6 miljoen Afrika geld verdwijnen

Hackers kraken via SMS authenticatie simpel uw email, twitter, facebook en bitcoin