in ,

Asielcijfers: ’nareizigers’ naar Nederland het hoogste ooit

Het afgelopen jaar zijn er ongeveer net zoveel 'nareizigers' naar ons land gekomen als die voor het eerst een verzoek indienden. Het percentage nareizigers is het hoogste ooit.

In totaal kwamen er 16 145 asielzoekers en 14 490 nareizigers. Het aandeel van de laatste groep is nu 47 procent – een record.

Het percentage kinderen daalde weer iets. Tot 2016 was een stijging te zien, maar op dit moment is de groep 'meerderjarige mannen' net zo groot geworden.

Veel Turken

Net zoals in voorgaande jaren komen er vooral ërs en Eritreeërs naar ons land. Ook is de stijging van het aantal Turken opvallend: in 2017 waren er 480 asielaanvragen, het hoogste aantal sinds 2002 en acht keer zoveel als in 2015. Volgens het CBS is er een directe link met de couppoging in juni 2016.

De conclusies van het CBS corresponderen met de cijfers die de - en Naturalisatiedienst eerder naar buiten bracht.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1560690/asielcijfers-veel-nareizigers-naar-nederland

De nareizigers krijgen drie maanden de tijd om naar te komen. Dit gebeurt doorgaans met het (betaald door ons) vanuit veilig gebied.

Lees ook:

Mega-operatie voor afbouwen van azc's kost nu al kwart miljard: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1499837/mega-operatie-voor-afbouwen-van-azc-s-kost-nu-al-kwart-miljard

Lees ook eens verder bij de bron: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Trump won een gemanipuleerde verkiezing

Heisa over moskeebezoeken christelijke basisscholen Nederland