in ,

Asieldruk in Nederland ligt boven Europees gemiddelde, maar is lager dan in andere landen

De bewering “Asieldruk in ligt boven Europees gemiddelde maar is lager dan in andere landen” is meer feit dan fabel. Dat is de conclusie van de website pinokkiofactor..

Pinokkiofactor.eu onderzoekt en beoordeelt beweringen over de  op hun waarheidsgehalte. Hoe langer de neus van Pinokkio, hoe meer onzin er volgens Pinokkio verkocht wordt.

Steeds meer asielzoekers vinden hun weg naar Nederland, met name ërs. Ten opzichte van vorig jaar is er een flinke stijging te zien van het aantal asielzoekers dat een aanvraag indiende. Eind juli waren er al 14.275 aanvragen gedaan waar de teller aan het einde van 2013 op 14.399 eindigde. Hierdoor is de druk op het Nederlandse asielsysteem hoger dan in andere EU-landen.

Staatssecretaris van Veiligheid en , Fred Teeven, zegt met zijn collega's van de EU te onderhandelen over een betere herverdeling van asielzoekers over Europa. Hierbij zouden factoren als landoppervlak, inwoneraantal en bruto nationaal product mee moeten wegen.

Pinokkio zegt: De bewering van de staatssecretaris is grotendeels juist. Nederland ervaart een bovengemiddelde asieldruk in vergelijking met het Europees gemiddelde. Wel is het zo dat in een aantal andere landen de druk nog veel hoger is, of de opvang van asielzoekers niet als ‘druk' wordt ervaren. Teeven overdrijft het probleem dus deels. Een pinokkiofactor 2.

Lees verder via Pinokkiofactor.eu.

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De aarde wordt geraakt, vreemde gebeurtenissen zijn gaande – Het gonst van de theorieën

Ineens velen met goud bezig; Deutsche Bank: “ECB kan beleggers verlossen van hun goud”