in ,

Asieltuig voortaan snoeihard aangepakt: op een zwarte lijst gezet

Een zwarte lijst van de rijksoverheid met daarop de 250 asielzoekers die zich de afgelopen tijd in Nederland het zwaarst hebben misdragen, moet helpen de overlast terug te dringen.

Door de lastpakken te registreren, kunnen onder meer het COA, de politie en gemeenten hen scherper in de gaten houden.

,,Ze worden ook gewaarschuwd dat ze op de zwarte lijst staan. Als ze zich opnieuw schuldig maken aan een vergrijp, worden ze hard aangepakt”, zegt Henk Wolthof, die als ketenmarinier de overlast door asielzoekers in met name Ter Apel moet beteugelen.

Volgens hem wordt er in eerste instantie in het Noorden met de lijst gewerkt; 80 van de 250 asielzoekers die erop staan, verblijven in noordelijke opvangcentra.

Op de huid zitten

Asielzoekers die opnieuw hun boekje te buiten gaan, worden niet direct het land uitgezet. Dat staat de wet niet toe.

Wel kunnen ze sneller een gebiedsverbod (bijvoorbeeld voor een winkelcentrum), een snelle berechting of een gevangenisstraf krijgen.

Wolthof: ,,Het kan ook gevolgen hebben voor hun asielprocedure. Op allerlei manieren zal ze het leven zuur worden gemaakt en we blijven hen op de huid zitten. Als ze van het ene naar het andere asielzoekerscentrum verhuizen, blijven ze op de lijst staan.’’

Lees verder bij de bron: DVHN.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat ik u op de hoogte kan houden!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

4 Comments

Laat een reactie achter
  1. Wat een slappe hap !!!! Wat is dit voor een overheid die autotochtone bewoners keihard aanpakt en zogenaamde asielzoeker pampert.
    Als asielzoekers zich misdragen dan verspelen zij het recht om in Nederland te zijn.
    Deze mensen moeten naar huis en wel zo snel mogelijk.

  2. Maar als je als Nederlandse burger 4km/hr te hard rijdt dan krijg je als je een bon … en als je niet op tijd betaalt dan is er een gigantische verhoging. Dit is niet alleen rechtsongelijkheid maar er klopt ook nog niets aan het principe.

  3. Een zwarte lijst??? Gewoon terugsturen na 1 vergrijp (diefstal, mishandeling, en erger)!!!!
    Vluchtelingen zouden zich juist voorbeelding moeten gedragen om in aanmerking van een verblijfsvergunning te mogen komen. Echte vluchtende gezinnen, die bereid zijn om actief mee te doen aan de samenleving en een nieuw leven willen opbouwen, houden zich niet bezig met rottigheid…..

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

WHO roept nieuw coronavirus uit tot internationale gezondheidscrisis

Trump wint grandioos het impeachment-proces