in ,

Asieltuig voortaan snoeihard aangepakt: op een zwarte lijst gezet

Een zwarte lijst van de rijksoverheid met daarop de 250 asielzoekers die zich de afgelopen tijd in het zwaarst hebben misdragen, moet helpen de overlast terug te dringen.

Door de lastpakken te registreren, kunnen onder meer het COA, de en gemeenten hen scherper in de gaten houden.

,,Ze worden ook gewaarschuwd dat ze op de zwarte lijst staan. Als ze zich opnieuw schuldig maken aan een vergrijp, worden ze hard aangepakt”, zegt Henk Wolthof, die als ketenmarinier de overlast door asielzoekers in met name Ter Apel moet beteugelen.

Volgens hem wordt er in eerste instantie in het Noorden met de lijst gewerkt; 80 van de 250 asielzoekers die erop staan, verblijven in noordelijke opvangcentra.

Op de huid zitten

Asielzoekers die opnieuw hun boekje te buiten gaan, worden niet direct het land uitgezet. Dat staat de niet toe.

Wel kunnen ze sneller een gebiedsverbod (bijvoorbeeld voor een winkelcentrum), een snelle berechting of een gevangenisstraf krijgen.

Wolthof: ,,Het kan ook gevolgen hebben voor hun asielprocedure. Op allerlei manieren zal ze het leven zuur worden gemaakt en we blijven hen op de huid zitten. Als ze van het ene naar het andere asielzoekerscentrum verhuizen, blijven ze op de lijst staan.’’

Lees verder bij de bron: DVHN.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WHO roept nieuw coronavirus uit tot internationale gezondheidscrisis

Trump wint grandioos het impeachment-proces