in , ,

Asielzoeker vlucht Nederland uit op provisorisch vlot, gaat net goed

PeterArreola / Pixabay

Op een zelfgemaakt, geïmproviseerd vlot voor de kust van IJmuiden is zondagochtend een vluchteling aangetroffen. Het gaat om een 26-jarige man uit Eritrea.

De man werd op één kilometer voor de kust van IJmuiden opgepikt door een schip van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM). Hij dobberde rond bij een pier en werd opgemerkt door vissers, die de hulpdiensten waarschuwden.

Het vlot bestond uit boomstammetjes, plastic bloempotten gevuld met lege flessen, ballonnen, jerrycans en purschuim. Een stuk plastic had dienst moeten doen als zeil. Ook had de man twee roeispanen gemaakt door opdienschalen aan twee boomtakken te schroeven. Aan boord was koffie en enkele andere levensmiddelen.

„Het lijkt erop dat de man wilde verlaten, met als meest logische bestemming ”, zegt woordvoerder Edward Zwitser van de KNRM tegen De Telegraaf.

„Hij is niet ver gekomen. Het vlot was erg provisorisch opgebouwd en had ook helemaal geen middelen om enigszins een koers te bepalen.Dit lijkt echt een daad van wanhoop of onwetendheid. De man mag blij zijn dat hij vrij snel is opgemerkt, want dit had ook heel anders kunnen aflopen.”

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geen helm op in PretPark Amsterdam? 95 euro boete!

Seksueel getint internet contact op 16 jarige leeftijd zorgt voor levenslang zedendelict-strafblad