in , , ,

Asielzoekers gaan voor Nederlanders: uitspraak Comité van Ministers Raad van Europa over Bed, Bad en Brood

Nederland heeft Europese regels overtreden bij de opvang van uitgeprocedeerde . Dergelijke volwassenen zonder papieren hebben recht op , kleding en onderdak (bed, bad en brood).

Dat blijkt uit een verklaring van het zogenoemde Comité van Ministers van de mensenrechtenorganisatie  in Straatsburg woensdag. Het comité boog zich over de felle kritiek van het Europees Comité voor Sociale Rechten (ECSR) op de Nederlandse opvang voor vreemdelingen zonder legale status. De ministers nemen kennis van de kritiek, zo stellen zij. Het lijkt erop dat het comité vindt dat het ECSR zijn boekje te buiten is gegaan, stellen ingewijden.

Het onafhankelijke ECSR controleert de naleving van het Europees Sociaal Handvest, een verdrag over mensenrechten dat is opgesteld door de Raad van Europa. Nederland redeneerde dat dat handvest niet geldt voor personen die illegaal op Nederlands grondgebied verblijven. Maar het ECSR vindt van wel.

Lees verder via Europa Nu.

Ondertussen vallen de eigen inwoners tussen wal en schip met geen recht op bed,bad en brood…. Waar zijn we toch mee bezig?

Photo by zilverbat.

 

update:

Staatssecretaris Teeven wil toch geld beschikbaar stellen aan gemeenten om uitgeprocedeerde asielzoekers bed, bad en brood te bieden. Dat staat in een brief aan de Kamer.

Teeven heeft overleg gehad met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en daarin gezegd dat hij “in voorkomende gevallen” een financiële tegemoetkoming wil doen “die in tijd beperkt is”.

Op straat

Tot nu toe wil Teeven geen gehoor geven aan een uitspraak van het Comité voor Sociale Rechten van de Raad van Europa. Daarin staat dat de Nederlandse overheid verplicht is om uitgeprocedeerden onderdak, kleding en voedsel te bieden, zodat zij niet op straat belanden.

Lees verder via NOS.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We zijn niet goed wijs: Transitie leidt tot forse toename zorgcoöperaties

DocuVideo: The Secret Bank Bailout