in

Asielzoekers in aso-azc’s blijken onhandelbaar: geweld, drugs en diefstal, politie maakt overuren en verdwijnen in illegaliteit

die elders in het land onhandelbaar zijn en overlast geven, belanden sinds eind 2017 in de Extra Begeleidings- en Toezichtlocatie. Ofwel: de twee aso-azc’s die ons land kent, in en Hoogeveen.”

”Een wondermiddel is de aanpak nog niet. De doelgroep kampt met vele problemen, constateert de inspectiedienst. Er zijn oorlogsgetraumatiseerden die de boel kort en klein sloegen in de gewone azc’s, maar ook verslaafde en simpelweg criminele asielzoekers.”

Door middel van gesprekken wordt geprobeerd de asielzoekers bij te brengen hoe een conflict anders dan met een klap kan worden opgelost. Dat lukt nog niet altijd, ook hier in Amsterdam delen ze weleens een tik uit.

Ook een medewerker loopt een enkele keer tegen een vuist aan.

Zo belandden al vijftien bewoners in de , want van álles wordt aangifte gedaan om erger te voorkomen. De maakt dus overuren met het opnemen van aangiftes. Soms vanwege een incident binnen, soms vanwege diefstal, zakkenrollerij, belediging, vernieling, heling of openbaar dronkenschap buiten het centrum.”

”Weinig bemoedigend is dat veel bewoners de time-out van de drie maanden aso-azc niet volmaken. Liefst 147 wandelden gewoon de deur uit. Bijvoorbeeld om in de illegaliteit te verdwijnen, of zich nog maar eens bij een ander asielloket te melden.”

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

 EU is klaar met het slalommen, gedraai en dubbelzinnigheid van Rutte rondom EU-topfunctie

Één van de grootste veroorzakers van problematische schulden is … de overheid zelf