in ,

Minister Asscher geeft toe: In de toekomst voor veel mensen geen betaald werk meer

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken sluit niet uit dat er in de toekomst voor veel mensen geen betaald werk meer is.

Door technologische ontwikkelingen kan de meeste arbeid straks wellicht door robots of machines worden verricht. De overheid moet er dan voor zorgen dat er voor die mensen wel een inkomen is, zodat ze kunnen blijven profiteren van de welvaartsgroei.

Asscher zal dat maandag zeggen tijdens een congres in Den Haag.

Welke voorziening hem precies voor ogen staat om mensen zonder werk een inkomen te garanderen, laat de minister in het midden. Hij onderstreept wel dat er dan ”nieuwe instrumenten” moeten komen. ”Dat gaat niet met ons huidige stelsel.”

Belasting

Mocht een baanloos leven voor veel burgers op termijn realiteit worden, dan moet ook het fiscaal stelsel op de helling, vindt Asscher. ”Bijvoorbeeld: wat gebeurt er met de loonbelasting als veel minder mensen werken?”

Voor Asscher is een toekomst waarin robots het werk van mensen overnemen allerminst denkbeeldig. Hij wijst op ontwikkelingen die nu al gaande zijn, zoals zelfrijdende auto's en volautomatische melkrobots.

Lees verder via nu.nl.

 

Foto via Partij van de Arbeid (PvdA)


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Jetta Klijnsma accepteert verdringing door arbeidsgehandicapten

Reist u met de NS? Let dan even op: Geen boetes meer dankzij uitspraak hoogste rechter