in , ,

Asscher, Opstelten en de Belastingdienst genomineerd voor Big Brother Award

Het Nederlands publiek heeft minister Asscher, minister Opstelten en de genomineerd voor een Award. Dat is de conclusie uit honderden nominaties die de afgelopen weken via bigbrotherawards.nl zijn ingediend. Vanaf vandaag kan er worden gestemd op de winnaar, die op 16 december bekend wordt gemaakt tijdens de awardceremonie in de Stadsschouwburg .

Kandidaten publieksprijs

Lodewijk Asscher – zelf ooit jurylid van de Big Brother Awards – heeft zijn nominatie te danken aan het invoeren van : het systeem dat een enorme hoeveelheid gegevens van burgers aan elkaar knoopt en analyseert, op zoek naar mogelijke fraudeurs.

De Belastingdienst mocht vorig jaar al een Expertprijs mee naar huis nemen en is dit jaar opnieuw genomineerd door het publiek, dat zich ernstige zorgen maakt om de bijna ongelimiteerde honger naar informatie over Nederlandse burgers. De persoonlijke levens van belastingbetalers wordt op deze manier in steeds meer detail in kaart gebracht.

Minister Opstelten stevent tot slot af op een record: na winst in 2011 en 2013 maakt hij voor de derde keer kans op een Big Brother Award. De minister is genomineerd wegens het in stand houden van de bewaarplicht, het doorzetten van zijn hackplannen, het massaal willen opslaan van kenteken- en locatiegegevens, het structureel negeren van privacybezwaren en het verdacht maken van alle Nederlanders.

De Nederlandse overheid is dit jaar opvallend goed vertegenwoordigd onder de genomineerden. Hans de Zwart, directeur van Bits of , ziet een rode draad: “De genomineerden hebben allemaal een sterk wantrouwen in de burger. Het motto lijkt: alles verzamelen en iedereen doorlichten.”

Lees verder via Bits of Freedom.

Foto via rpongsaj


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eurozone is goed op weg om een volgende Griekenland te creëren

Ongeluk in Oekraïense kerncentrale, de grootste centrale van Europa