in ,

Asteroïde zo groot dat het zijn eigen maan heeft, raast dit weekend langs planeet Aarde

9866112 / Pixabay

Een ‘potentieel gevaarlijke' , zo groot dat het zijn eigen maan heeft, raast met een snelheid van 48.000 kilometer per uur richting de aarde. Het goede nieuws is dat het naar verwachting veilig zal passeren, op ongeveer 5 miljoen kilometer van ons.

Asteroïde 1999 KW4 werd voor het eerst ontdekt twee decennia geleden. Het draait om de 188 dagen om de zon en passeert tussen de van Venus en de Aarde, en zal zaterdag om 23:05 uur UTC de Aarde het dichtst benaderen.

Geclassificeerd als een Near Earth Object, wordt de 1,5-kilometer brede asteroïde naar verwachting zip van Earth zonder schade, maar de Minor Planet Center heeft het label is het potentieel gevaarlijk.

De bijbehorende maan is ongeveer een halve kilometer breed.

Hoewel ze niet zichtbaar zijn voor het blote oog, met een telescoop in de komende paar dagen zou je de snelbewegende ruimterots kunnen zien. Op het dichtst bij de Aarde gelegen punt zal de asteroïde ongeveer 13 maal de afstand zijn tussen onze en de maan.

Deze - markeert het pad van de asteroïde in geel terwijl het door ons zonnestelsel reist.

EarthSky merkt op dat dit de grootste asteroïde is die nog zo'n tien jaar zo dicht bij de aarde komt; de volgende dergelijke ontmoeting wordt pas in juni 2027 verwacht.

Lees verder bij de bron: RT World News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onze kinderen lijden volgens D66 minister aan “genderstereotypen”, ze gaat dit veranderen

Bijzinnetje Kamerbrief: Minister van Financiën gaat bedrijven verplichten persoonlijke data klanten te exporteren