in

Australisch coronavaccin lijkt effectief en veilig, maar gaat toch de prullenbak in

mohihqdmuyy

Gevaccineerde proefpersonen blijken antistoffen tegen HIV aan te maken. En dat is onwenselijk.

In overleg met de Australische autoriteiten hebben de ontwikkelaars – de University of Queensland en het bedrijf CSL – besloten om het vaccin te vergeten.

Ondanks dat het vaccin tijdens de eerste fase van klinisch onderzoek veilig en effectief leek, wordt er geen tweede fase van klinisch onderzoek opgezet.

“Dit is een tegenvaller,” vindt professor Sarah Palmer, verbonden aan het Centre for Virus Research aan The Westmead Institute for Medical Research en niet betrokken bij de ontwikkeling van het vaccin.

De onderzoekers kwamen de problemen op het spoor tijdens de eerste fase van klinisch onderzoek waaraan 216 proefpersonen deelnamen.

Een deel van de proefpersonen bleek na vaccinatie antistoffen tegen HIV aan te maken. Het is te herleiden naar een HIV-eiwit dat aan het vaccin is toegevoegd om het te stabiliseren.

Aangenomen werd dat de kans dat mensen op dit eiwit zouden reageren klein was. Maar een aantal proefpersonen bleek er toch antistoffen tegen aan te maken.

De onderzoekers benadrukken dat het vaccin op geen enkele mogelijkheid een HIV-infectie kan veroorzaken. De proefpersonen hebben het virus dus niet onder de leden, maar maken de antistoffen puur aan in reactie op dat …..

Lees verder bij de bron: Scientias

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8346175229 80d7695b0b erdogan

Groen licht EU voor sancties tegen Turkije; ook VS dreigen met sancties

lachen 1567530522

Rusland: 2 maanden lang geen alcohol drinken na toediening COVID-19-vaccin