in , ,

Automatisering als protestmiddel!

ict

De tijden veranderen, dat zegt de oudere, de jongere denkt dat het vanzelfsprekend is. Vroeger toen alles nog een taak had en of een rol werden mechanische objecten met de hand bediend. Tegenwoordig wordt het overgelaten aan de ICT. Wegen worden met camera bewaakt. Zo gebeurt het dat als een ongeval nabij Amsterdam plaats vindt dit onmiddellijk wordt opgemerkt in Drieberg ( Utrecht) . Via communicatielijnen, de ouderwetse telefoon, wordt ingegrepen. Bergers en hulpdiensten gaan op pad. Rode kruizen worden met een druk op de knop in werking gesteld.

Modern en efficient. Er kleven ook nadelen aan dit verhaal, het gemak dient de mens gehalte, om het zo te zeggen. Arbeid en beroepen verdwijnen. Mensen komen dus op de bank te zitten of ze gaan omscholen naar een ander vak wat nog wel bestaat. De volgende beroepen staan op uitsterven. Buschauffeur en vrachtwagen-chauffeur. Slimme software maakt het mogelijk dat er wagens gaan rijden met lading, gestuurd door satelliet en computers. Het lossen gebeurd door kranen die ook al niet bemand zijn. Dat scheelt een bek aan kosten ! Geen personeel nodig, geen spielerij op de snelweg meer. Omzetdalingen aan de pomp, want de gehaktbal mayo + broodje, daar is dan geen behoefte meer aan. U denkt dat dit toekomstmuziek is ? Het bestaat al !

Zie hier een van de grootste projecten in de Rotterdamse Haven. Maar ook de buschauffeur is aan het uitsterven. Op bepaalde bedrijfsterreinen rijden al “wagentjes” zonder chauffeur. Het rivium bij Capelle a/d IJssel was al voor de Google auto in gebruik, in 2002 reden ze ook op Schiphol. De P3 was berucht. Lang parkeren, je zet je auto weg en dan in een onbemand voertuigje stappen die je naar de bushalte bracht. Inmiddels is dit project tot een einde gekomen. het experiment was geslaagd maar nog te duur ! Nu mag men weer van de benenwagen gebruik maken, tezamen met het gesleep aan koffers.

Ja we zijn knap, technologisch ver vooruit, helaas ten koste van de veiligheid en arbeidsgelegenheid. Ook hier diverse voorbeelden van automatisering en kinderziekten. Het spoor. Overwegbomen worden nu door een computer bediend, vroeger was dit een wachthuisje met overweg-wachter. Een trein naderde ? Dan een druk op de knop en de overweg sloot. Geen doorrijdende fietsers of voetgangers die nog even snel naar de overkant wilde. Nu een camera en een sensor. Veel doden te betreuren die nog op het laatste moment een Darwin actie pleegden. Borden met de tekst “Wacht tot het rode licht gedoofd is, er kan NOG een trein komen” zijn zo vanzelfsprekend dat ze nagenoeg “vergeten” worden. Vroeger was het beter, controle,werkgelegenheid en handhaving in een !

Scheepvaart, ook een specialistische bedrijfstak. Je was brugwachter en je opleiding kreeg je op de MTS maritieme richting ( zeevaartschool) Hier leerde je over stromingen, de rivieren  en de bediening van sluizen en dammen. Maar natuurlijk ook wat een schip doet en kan, doorvaar diepten en bruggen ! Nu is deze taak overgenomen door sensoren langs de wal, die aan een verkeerskamer doorgeven dat er een schip in aantocht is en dat een brug geheven moet worden. “Pring”, doet een signaal. Een menneke kijkt op de monitor, drukt op een knop en slagbomen sluiten zich, lichten gaan op rood, en verkeer komt tot stilstand. Een plotseling opdoemende ambulance met toeters en bellen is verplicht rechtsomkeert te maken of aan te sluiten in de file. De brug gaat omhoog en pas als het schip gepasseerd is kan er op de knop gedrukt worden om alles weer vrij te geven. 1 Man/Vrouw bedient in een regio meerdere bruggen, dus minder personeel ter plaatse nodig. Lang leve de techniek, maar ten koste van wat ?

Centralisatie, om geld uit te sparen, gaat ten koste van de veiligheid en kan natuurlijk ook de economie flink schade toebrengen als deze techniek faalt. Nederland is een waterland met een vrij dichte infrastructuur. Wegen, Spoorwegen, Vaarwegen, momenteel wordt alles elektronisch bewaakt en wel vanaf diverse punten. In Rotterdam bevindt zich een verkeerscentrale, in Utrecht een maar ook in Limburg en Groningen. Ook de overheid is ten prooi gevallen aan de ICT. Automatisering en registratie. Alles dient zo veel mogelijk digitaal te zijn. Dat is makkelijk en arbeidsbesparend. Efficiënt zou het ook moeten zijn, ware het niet dat veel diensten onvoorspelbaar zijn. Regels veranderen en voordat dat allemaal is doorgevoerd in de computer-programma’s is er veel water door de zee gestroomd. Daarom zoveel fouten in economisch verkeer en registratie door de overheid.

Computers en Overheid, welke gehate objecten zijn dat dan ? We kennen het Bureau Krediet Registratie ( BKR ) te Tiel, de Belastingdienst ( ICT centrum te Apeldoorn) en natuurlijk het al om gehate Centraal Justitieel Incasso Bureau ( CJIB) te Groningen. Ook het UVW en SVB werken met gekoppelde computers en hier weten we van dat dit hopeloos mis gaat. Ingrijpen ? Dat is niet de sterkste kant van onze bestuurders. Kostenplaatjes en begrotingen en natuurlijk regelgeving zitten ICT bedrijven zoals Cap Gemini en Siemens behoorlijk in de weg. Aanbestedingen doen de chaos nog meer vergroten. Corruptie en patenten doen ook een flinke duit in het zakje. Makkelijker moet het worden, maar ten koste van wat ? Veiligheid, werkgelegenheid en besparingen. “Ze” willen een hoop maar gaan het niet klaar spelen ! Ook hier zou een reset op zijn plaats zijn. Een centraal computernetwerk volledig op elkaar afgestemd is een utopisch toekomstbeeld. Op dit moment is het een lappendeken van gekoppelde computers die niet geheel vlekkeloos met elkaar communiceren. De mens is de verbindingsfactor.

En al wat de mens maakt is feilbaar. Probeer Lego en Duplo maar te combineren. Het gaat wel, zolang de stenen in elkaar passen, dus een duplo “stad” en een “Lego” spoorbaan kan prima samen. Maar een combi gaat weer niet werken, zo ook met de verbonden netwerken en computers. Iedereen die ziet dat het niet kan begint er ook niet aan. Jammer genoeg denken ambtenaren WEL dat dit kan met alle gevolgen van dien. Daar plukt de burger de vruchten van. We mogen er van uit gaan dat netwerken goed werken, het onderhoud aan die netwerken laat te wensen over ivm met verouderde techniek en certificering.

De computers bij Justitie ( politie) werken nog onder DOS. Programma’s die een bepaald doel dienen ( aangiften) zijn in elkaar gezet met Word Perfect. Deze makro is gecertificeerd en mag niet gebruikt worden op een windows 7 computer. Dan geld het certificaat niet langer wat weer juridische consequenties heeft. ( manipulatie van een Proces Verbaal ). U als leek begrijpt wel dat besturingssystemen: Ms-DOS, windows 3.11, windows 95, windows 98 wel uitwisselbaar zijn maar Linux weer niet met Windows. De computers kunnen wel verbonden worden door middel van communicatie met het internet. Firefox om te surfen met Linux, explorer om te surfen met Windows computers. De browsers lezen de code in en geven het weer op het beeldscherm. Data echter van deze computers is NIET uitwisselbaar en daar zit hem nu net de kneep met de onjuiste koppelingen. U als “klant” van de overheid, communiceert met een computer van het UWV die een heel ander systeem draait. Op Uw beeldscherm ziet U dat niet, maar daarom mag U honderden keren de gevraagde info met de hand intypen. Als U het systeem door heeft veranderd het weer wat tot gevolg heeft storingen en herinvoeren van de gegevens.

Nu we weten dat informatica zo’n belangrijke rol speelt in het dagelijks leven, waarom blijven we dan vasthouden aan die ouderwetse handelingen zoals: autorijden, protesteren via de krant en contant betalen ?

Protesteren ? We zette de sociale media in ! Facebook om ons ongenoegen te uiten over , Vluchtelingen,  Pensioenen, Europa,de Euro en het regeringsbeleid. Blokkades van snelwegen werden in het vooruitzicht gesteld. Oproepen tot protest werden en worden gedaan. Maar eigenlijk is het zo simpel. Voor protesten hoeven niet langer grote groepen naar het Malieveld in Den Haag. Protesten kunnen ook geautomatiseerd gaan plaatsvinden. Voor en door de bevolking !

Hoe ? Vraagt U zich af. Crackers alle landen verenigd U (Of niet ), 1 persoon of een Crackteam kan bij een instantie een blokkade opzetten, door een Ddos uit te voeren op de fiscale computer te Apeldoorn. Zeker in de tijd van aangiften zal dat een grote impact hebben op de inkomsten van de staat. Als dan ook nog daarbij het doel bekend wordt waarom het gedaan wordt, dan voorspel ik U dat er het nodige in het beleid veranderd wordt. Wanneer zoiets gaat gebeuren ? Dat ligt aan de anoniemen. Als het ongenoegen en de onrechtvaardigheid zo groot wordt dat mensen er aan onderdoor gaan. Dan gebeurd het ! Dan veranderd de maatschappij, en daar helpt geen opsporingsdienst aan. Regeringen zullen dankzij de automatisering op de knieën gaan.

Of wilt u brugwachter spelen ? Of weg-inspecteur ? Brug omhoog dan ontstaat er chaos op het achterliggende wegennet. Stel U voor dat dat 24 uur of langer duurt ! Het summun van een protestmiddel en dankzij Bill !

Lees verder bij de Bron: Urubin

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7802533710 1181a7e96d smartphone privacy

Nederlands bedrijf ontwikkelt ‘Big Brother’-lantaarnpaal met spy-camera

8604002636 36ffe03239 vaccins

Engelse schooljongens ziek na meningitis vaccinatie