in

Autoriteit Persoonsgegevens: ‘Telecomdata delen met RIVM brengt privacy van iedere Nederlander in gevaar’

De van iedere Nederlander met een telefoon is serieus in gevaar. De voorgestelde wetswijziging, die telecomproviders verplicht om tijdelijk geanonimiseerde telecomdata te delen met het , is kennelijk toch niet zo veilig als men ons deed geloven. Het zal ook eens niet…

De wordt helemaal platgebeld door bezorgde burgers en telecomproviders. Er is namelijk al eerder discussie over geweest én advies over het wetsvoorstel gegeven door de AP. Er is namelijk vrijwel niets met het advies gedaan!

De houding van het en het RIVM zou nog enigszins te begrijpen zijn als we nog in maart van dit jaar zouden zitten. Toen had het namelijk nog zin om het in beeld te brengen en had men er nog voor kunnen zorgen dat we onszelf niet de oogkleppen op gingen zetten die ze nu weer af proberen te doen.

Nu is het de eerste golf al geweest, is de urgentie minder en de schade al geleden. Nu heeft het in kaart brengen van het virus, via verregaande rechten overschrijdende maatregelen, totaal geen zin meer.

Maar los van dat het totaal geen nut meer heeft, wie gelooft nou serieus dat de privacy wordt gewaarborgd? De is behoorlijk incompetent op dat vlak en we hebben al bij gemeenten gezien dat ‘geanonimiseerde’ data helemaal niet altijd zo anoniem was als men zei.

Dat een RIVM er geen kwade bedoelingen mee ……

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
8 maanden geleden

De dictatuur wordt steeds erger ,et die criminelen. Het wordt hoog tijd dat wij, de bevolking, hier serieus actie tegen ondernemen, want voor we het weten zijn we niets meer en minder dan slaven van de elite.

Wie betaalt kosten coronacrisis? Uzelf, met fikse verhoging van uw zorgpremie …

Poetin wint referendum over nieuwe grondwet met vlag en wimpel