in ,

Baas WTO: ‘Wereldeconomie in groot gevaar’

ea37b0092af1033ecd0b470de7444e90fe76e7d711b8194491f7c9 640 economie

“De wereldeconomie is in groot gevaar”. Het zijn letterlijk de niet-gratuite woorden van iemand die het kan weten als geen ander. Namelijk het Hoofd van de World Trade Organization (WTO). Hij, Roberto Azevêdo, waarschuwt de hele wereld voor desastreuze gebeurtenissen ‘im Gespräch mit dem Handelsblatt’. Een totale handelsoorlog komt eraan indien de dialoog tussen de wereldmachten niet hervat wordt. Met alle nefaste gevolgen voor de wereldeconomie, adus de Directeur.

” Met het bord voor zijn kop van de zakenman

De voorbije G7-top bestempelt hij als een gemiste kans om inconsistenties (“Unstimmigkeiten”) op te helderen. Dat is dan nog eufemistisch, beleefd en beschaafd gesteld (maar zo moeten diplomaten, wat hij au fond ook is, nu eenmaal zich uitdrukken).  Wij van Biflatie mogen, moeten man-en-paard noemen en schreven onlangs voluit: deze Top was een Flop! Wij durven ook in mensentaal  zeggen, ‘vertalen’ , wat deze directeur van de Wereldhandelsorganisatie eigenlijk bedoelt. Dat er een ‘madman’ in The White House zit, en dit nog twee en een half jaar lang, minstens. Die iedere andere natie, ieder ander weldenkend mens ook op stang jaagt. Als met opzet! Die fulmineert, gesticuleert als de gek, de gevaarljke gek die hij is (maar sluw, slùw…?!) Tegen andere landen, volkeren, culturen, vrouwen, moslims, buitenlanders (lees: elke niet-Amerikaan), tegen…alles en iedereen eigenlijk. Trump als posterchild van de niet-politiek-correctheid. Hij is zelfs geen politicus! Nu heeft het woord ‘politicus’ an sich al een negatieve connotatie, helaas, tegenwoordig (of sinds eeuwen?!) Maar dit is een zakenman pur sang, van het ergste = hardste soort dan nog. Iemand die slechts op winst uit is, winst voor alles, en dat doel heiligt àlle middelen. Zo’n keiharde business-mentaliteit duwt anderen – mensen, fauna en flora uiteraard ook – gewoon opzij. Uit de weg, want hier kom IK! Om nog een miljard dollar op zijn bankrekening te kunnen bijschrijven…

Het F-woord

Ook Robert de Niro uitte zich onlangs zonder schroom, toen hij tijdens de Tony Awards te New York in het bijzonder twéé woorden sprak. Die het eigenlijk allemaal uitdrukken. Hij gebrukte daarmee ‘the F-word’, het F-woord, Fuckdus, wat in het puriteinse Amerika not-done is, schande, doe je niet, foei Bob! Nou, toch wel hoor, en right on the spot, right on target ook wat mij en enkele miljarden (nou ja) weldenkenden op aarde eveneens vinden. “Fuck Trump!“, riep de wereldberoemde acteur. Meer moet dat niet zijn zeker…?

Handelsafspraken? Welke afspraken?

De WTO ziet onder meer toe op het naleven van handelsafspraken internationaal.Maar met een Domme Donald, een Toornige Trump, vàlt er niks ‘af te spreken’ hoor. De ene dag blaast hij koud, de volgende dag warm. Dan is Kim Yong-un weer een verschrikkelijke vijand, dan weer nodigt hij de Leider van Noord-Korea uit in het Witte Huis. Je zou nog, moest je niet beter weten, denken dat ’t taktiek is. Maar neen hoor, dit is ‘ik doe zomaar wat’. Wijlen Toon Hermans, Heerlijke Hermans, Toffe Toon, zei dit ook vaak: “Ik doe zomaar wat“. Maar deze schitterende komiek, dichter, schrijver, filosoof, schilder – dit reuzentalent – wist déksels goed wàt, hoé en vooral wannéér hij iets deed of zei hoor. Trump niet, die moddert écht maar wat aan. Ziet de wereld als een Monopoly-spel, een waarbij hij de bank altijd houdt en alle eigendommen op voorhand al gehypotheceerd heeft, verkocht voor een vriendenprijsje onder mede-Trumpenaars en verhuurd aan loonslaven tegen woekerhuur. Zijn medespelers krijgen of ‘ga terug naar start, u ontvangt geen geld’. Of trekken steeds het kaartje ‘Ga naar de gevangenis’.  Vooral lééft hij zich uit. Vier jaar lang maar liefst! De wereldbol als zijn eigen, persoonlijke voetbal ook.

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
38235819801 6361c68fd6 uploadfilter

Internetuitvinders slaan alarm om Europese plannen voor filteren uploads

rutte

Tekent u de petitie ook? Landelijke campagne tegen afschaffen dividendbelasting