in ,

Balkenende verdient ruim 4,5 ton en dat is 2x meer dan de balkenendenorm

Het was een goed bewaard geheim: wat ging oud-premier Balkenende verdienen toen hij in april 2011 werd benoemd tot partner van het grote accountants- en adviesbureau Ernst & Young? Nu wordt duidelijk wat de voormalige -leider in zijn eerste twee jaren bij EY (de nieuwe naam voor Ernst & Young) heeft geïncasseerd: gemiddeld zeker 466.000 per jaar.

Begin deze maand deponeerde hij bij de kamer van koophandel de jaarrekeningen van zijn twee managementbv's over boekjaar 2012-2013, die hij bij zijn aantreden bij EY oprichtte. Die twee vennootschappen zijn, met gevoel voor de christen-democratische traditie, vernoemd naar zijn gezin. AmeBie BV en AmeBie Beheer BV zijn samentrekkingen van zijn dochter Amelie en zijn vrouw Bianca.

Uit de rapportage blijkt dat het eigen vermogen van de houdstermaatschappij AmeBie Beheer in de afgelopen drie jaar is gegroeid van een kleine 95.000 euro (de omvang bij de openingsbalans per 30 juni 2011) tot 760.442 euro. Daarnaast vulde hij een potje met voorzieningen, vermoedelijk voor zijn pensioenopbouw, ter waarde van 172.000 euro. Beide posten bij elkaar gevoegd benadert Balkenende de status van miljonair: er zat in juni vorig jaar 932.415 in zijn houdstermaatschappij.

In zijn tijd als premier werd de norm voor topsalarissen voor functionarissen in de publieke sector naar hem vernoemd. Volgens de balkenendenorm mogen zij nog altijd niet meer dan 130 procent van het salaris van de minister-president verdienen.

via nrc.nl.

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Helmonder (34) die in één jaar twaalf keer inbrak is op de goede weg en hoeft cel niet in

Nieuwe documentaire ‘onthult verband tussen straling mobieltje en hersenkanker’