in ,

Balletje balletje van Juncker: 300 miljard blijkt 30 miljard

In juli maakte de nieuwe ongekozen Keizer (en openbaar alcoholist) bekend dat hij 300 miljard ging investeren in de Europese economie. Dat was onzin uiteraard, dat is er immers niet. Niet tenzij we het zelf eerst betalen, en dan investeer je niet, dan sloop je de economie uiteraard.

Dit weekend werd het uitgewerkte plan geopenbaard en die 300 miljard waarvan zich dit keer eensgezind afvroeg waar de Luxemburgse tovenaarsleerling dat bedrag vandaan zou gaan halen – er was in geen enkele rekening mee gehouden – blijkt niet 300 miljard maar 30 miljard te zijn, we hadden het met z'n allen verkeerd begrepen.

Het is een oude balletje-balletje-truc zoals die Russische Matroesjka-poppetjes. De levert dan het kleinste poppetje. Die 30 miljard geldt als ‘garantie' voor andere financiers die er vervolgens de resterend 270 miljard bij mogen leggen. bijvoorbeeld. Maar zelfs aan die 30 miljard zit nog een luchtje…

Lees verder hier.

Rest ons wel nog 20 miljard aan publieke kapitaalinjecties.

Het idee is dat een bescheiden publieke kapitaalinjectie, gesproken wordt over circa 20 miljard, zo'n 300 miljard aan private investeringen moeten losmaken. ‘Hefboomwerking' is het codewoord in deze, al spreken critici liever over het ‘toverwoord'.

Dat betekent dat we binnenkort weer nieuwe bonnetjes van de EU kunnen verwachten! Bonnetjes die we ook weer gewoon tijdig gaan betalen. U kent het spel ondertussen, en inspraak hebben we niet, dus de EU maakt zich daarover geen zorgen, die 20 miljard komt hoe dan ook.

Lees verder via Lang Leve Europa!.

 

Foto via Meindert Arnold Jacob


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

BIG BUSINESS: Zakenman krijgt 6 miljoen voor opvang asielzoekers

Met ebola besmette bloedmonsters gestolen