in , ,

BAM: Kwart Nederlanders verloor meer dan 7 procent koopkracht in 2013

De meeste Nederlanders hadden in 2013 minder te besteden dan het jaar ervoor, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. 56 procent van de mensen had in 2013 minder dan in 2012.

Een kwart van de mensen ging er zelfs 7,1 procent of meer op achteruit. Het CBS bekeek of mensen het afgelopen jaar meer of minder te besteden hadden dan in 2012. In deze dynamische koopkrachtcijfers wordt wel rekening gehouden met mensen die ontslagen worden, een nieuwe baan krijgen of met gaan.

De mediane koopkracht, wat een normaal persoon te besteden heeft, ging met 1,1 procent achteruit. Mensen met een baan gingen er nog een klein beetje (0,2 procent) op vooruit, maar ondernemers (-3,8 procent) en mensen met een (-2,3 procent) verloren koopkracht.

Aan de andere kant ging een kwart van de mensen er 5,9 procent of meer op vooruit. Tien procent van de Nederlanders had in 2013 zelfs eenvijfde meer te besteden dan in het jaar ervoor.

via RTL Nieuws.

Foto via aka Jens Rost


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ECB helpt het financiële systeem met opzet om zeep!

Vlucht MH17 herdenkingsplek, aanwezigen hebben er weinig vertrouwen in dat de waarheid ooit aan het licht komt