in , ,

BAM; Winst chipkaartbedrijf naar vervoerbedrijven: Reizigers 100 miljoen door neus geboord

Vervoerders laten de reizigers opdraaien voor de 100 miljoen die de reorganisatie van chipkaartbeheerder TLS kost op verzoek van staatssecretaris Mansveld () moet het een bedrijf van alle ov-bedrijven worden. De huidige aandeelhouders (NS, GVB, HTM en RET) wilden voor hun aandelen zien. Maar de nieuwkomers als Arriva weigerden dat te betalen, omdat ze vonden dat NS genoeg had gehad om TLS op te starten.

Als oplossing is nu bedacht dat 100 miljoen aan NS en de gemeentelijke vervoerbedrijven wordt betaald uit de winst van TLS. Om een flink aantal miljoenen meteen uit te kunnen keren, is alvast een lening van 60 miljoen bij de afgesloten.

Het bedrijf maakt ongeveer 15 miljoen per jaar winst op chipkaarttransacties. Deze verdiensten moeten dus eigenlijk terugvloeien naar de reiziger. Bijvoorbeeld door goedkopere ritten of een goedkopere chipkaart aan te bieden. Maar dat gebeurt niet. Besloten is om de tarieven en de kosten van een chipkaart gelijk te houden. Om zo de winst overeind te houden en daarvan NS en de andere bedrijven uit te betalen.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Photo by 24oranges.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe kun je een samenleving destabiliseren en ontwrichten? > 700 “vluchtelingen” per dag

Steeds vaker euthanasie bij/na psychische klachten