in , , ,

BAM : zorgpremie weer omhoog met 200 euro (met een kijkje in de keuken van verzekeraars)

zorgverzekering1

BAM daar gaan we weer verder uitgekleed worden :

De zorgpremie gaat in 2015 met 200 euro omhoog. Dat komt door de overdracht van de langdurige zorg (de AWBZ) naar de gemeenten. Dat schrijven minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Tweede Kamer in aanloop naar de behandeling van de begroting van het departement.(bron)

In een ander item van vandaag, krijgt de burger weer de schuld van oplopende premie :

Tienduizenden patiënten laten in het ziekenhuis behandelingen doen die bij de huisarts soms wel twee keer zo goedkoop zijn. Ze voeren daarmee de zorgkosten onnodig op, blijkt uit het eerste overzicht van alle ziekenhuisbehandelingen dat de landelijke organisatie DBC Onderhoud woensdag online zet.(bron)

Daarbij komt ook de jaarlijkse verhoging van de verplichte eigenrisico die we moeten ophoesten, in 2008 zaten we op 150 euro en zitten in 2015 op 400 euro.

Wie zelf even op zoek gaat op het internet komt tot de conclusie dat het eigenlijk allemaal oplichting en bedrog aan het worden is.
Neem het reclamebudget van de zorgverzekeraars, vorig  jaar een whooping 59 miljoen euro en dat voor 1 miljoen overstappers.
Als we dan eens verder zoeken hoeveel zorgverzekeraars er werkelijk zijn waaruit je kunt kiezen niet schrikken dat zijn er werkelijk maar VIER, jawel u lees het goed 4 (bron pdf alert). Overigens zijn er nog 4 kleine zorgverzekeraars zoals te lezen valt hier (pdf alert).
Even verder met de reserves/winst die de zorgverzekeraars bezitten/genereren, vergeet niet dat 98% van de verzekerde mensen verzekerd zijn bij een verzekeraar die geen winstoogmerk heeft volgens minister Schippers van Volksgezondheid :

Zorgaanbieders en -verzekeraars hebben maar liefst 11,3 miljard euro aan ‘overtollig’ eigen vermogen opgebouwd in de afgelopen jaren. Tot die slotsom kwam Kiwa Carity-onderzoeker Leo Vandermeulen nadat hij hun reserves van vandaag de dag vergeleek met die van 10 jaar geleden. Wat bleek? Het eigen vermogen verdubbelde sinds 2002 naar in totaal 20 miljard per eind 2012. Dat betekent dat er in totaal gemiddeld een miljard euro per jaar aan de reserves werd toegevoegd. In het afgelopen boekjaar werd door zorgverzekeraars en -aanbieders samen 2,6 miljard euro aan het eigen vermogen toegevoegd.(bron)

Ondertussen holt de kwaliteit van de zorg keihard achteruit door voorgeschreven behandelingen die de zorgverlener worden opgelegd :

Al geruime tijd verschijnen in media diverse artikelen over de wijze waarop kleine zorgverleners als ergotherapeuten, psychotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten door de zorgverzekeraars onder druk worden gezet. Die verzekeraars geven het ook zelf toe.

In de Volkskrant van 12 november 2013 doet Chris Oomen, directeur van verzekeraar DSW enkele krasse uitspraken over deze zorgaanbieders: “Kleine zorgaanbieders krijgen door de verzekeraar voorgeschreven wat het contract is’ en ‘kleine zelfstandige zorgaanbieders zijn slachtoffer van het huidige systeem”. (bron)
De vergaring van onze gegevens gaat ook gestaagd door, alle prive gegevens die niemand aan zou moeten gaan worden gebruikt om het risico u als verzekerende in te schatten om uiteindelijk een premie gebaseerd op ziekte, uitkering, werk, etc op te gaan leggen :
Zorgverzekeraars proberen steeds meer gevoelige gegevens van ons te bemachtigen. Daarmee kunnen ze consumenten ongemerkt richting specifieke verzekeringsproducten leiden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa).

In de voorgaande twee columns beschreef ik reeds hoe verzekeraars proberen om steeds meer gevoelige gegevens van ons te bemachtigen. Zelf stellen zij daarmee de stijgende ziektekosten en daaraan verbonden fraude te willen beteugelen. En natuurlijk is dat ook een belangrijk onderdeeldeel van het verhaal.

Op dit moment kost gezondheidszorg voor de gemiddelde Nederlander 5.350 euro per jaar. We kunnen ons immers simpelweg niet veroorloven dat enorme bedrag veel verder te laten stijgen. De vraag is echter hoe we dat gaan bewerkstelligen.

Verzekeraars zijn sinds jaar en dag meesters in de hogere wiskunde. Het behalen van een zo hoog mogelijke winst is voor hen een kwestie van een zeer complexe en nauwkeurige kansberekening. Hoeveel geld brengt een verzekerde binnen, en hoe groot is de kans (het risico) dat hij of zij in de toekomst aanspraak maakt op een uitkering? Het zijn de wetten van de grote getallen. (bron)

Met andere woorden ziek zijn is een keuze in de ogen van de burgervertegenwoordigers en verzekeraars.

Ondertussen zijn we bijna zo ver dat de zorgverzekeraar de behandelplannen/aanpak zelf gaan schrijven en gaan opleggen aan de zorgverlener en u als patiënt heeft weinig meer te willen laat staan te kiezen tenzij u de beschikking heeft over een hele grote portemonnaie. Kortom het is 1 richtingsverkeer de burger wordt alles verplicht en mag er weinig van terug verlangen.

Geen geld voor arts bezoek of medicijnen

TNS NIPO deed onderzoek onder 214 huisartsen, 214 medisch specialisten en 936 zorgconsumenten en stelt dat er grote zorgen zijn over de gevolgen van het verhoogde risico. Zo kan meer dan de helft van de patiënten met chronische ziekten, zoals reuma, diabetes of astma de kosten voor de zorg niet meer opbrengen. Bovendien besluit 1 op de 5 “gewone” zorgconsumenten om, ondanks klachten, niet naar de huisarts of de specialist te gaan vanwege de kosten.(bron)

Tot slot nog een grafiekje over salarissen zorgbestuurders (helaas 2011 nieuwere cijfers niet gevonden/bekend gemaakt)

Jaarinkomens-zorgverzekeraars

Update : Momenteel zijn 800.000 mensen een betalingsregeling met hun zorgverzekering overeengekomen. De SP heeft een meldpunt eigen risico en ziektekosten premie in het leven geroepen vanwege een flinke stijging van de mens die alles gewoonweg niet meer kan betalen. Melding doen : hier.

Nog een weetje aangaande de eigen risico :

Zo krijg je een rekening van 405 euro voor het hechten van een wond en een bloedneus stelpen kost 410 euro als je dit laat doen in een ziekenhuis. Je kunt beter naar de huisarts gaan dan wordt het voorlopig nog vergoed.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2262195166 5d00c734ec cisco1

Blijf van onze routers af, Obama!

10447375095 03bde7458d internet of things1

Via Smart TV, Phone, (spel)Computer en internet naar een universeel mens zonder persoonlijkheid