in

Bananenrechtstaat: OM vond zelf dat Wilders niets strafbaars had gedaan maar vervolgde hem tóch

33694410786 4832101074 geert wilders

Een nogal explosieve onthulling vandaag in het ‘Minder, minder, minder’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders.

Birgit van Roessel van het Openbaar Ministerie moet het klip en klaar toegeven:

het OM vond zelf niet dat Geert Wilders de wet had overtreden, maar besloot tóch de vervolging door te zetten, want “daar kan de rechter anders over denken.”

Het hoger beroep in het Wildersproces volgen is een beetje alsof je kijkt naar een auto die op volle vaart op een muur afrijdt.

Aan alle kanten gaat het mis, maar de chauffeur blijft maar gas geven. De neus van de auto zit inmiddels in de bakstenen, maar de motor staat zeker nog niet stil.

De chauffeur is hier natuurlijk het Openbaar Ministerie, die het zichzelf ongelofelijk moeilijk heeft gemaakt door iets politieke inmenging van toenmalig minister Opstelten (VVD, uiteraard) te dulden.

En nu moet het OM zelf op zitting toegeven dat het wat hen betreft helemaal niet tot een vervolging van Wilders had hoeven leiden. Ze vonden zijn uitspraken zelf vrijspraakwaardig, maar besloten toch dat Wilders in het strafbankje moest.

Zoals OM-afgevaardigde Birgit van Roessel vanmiddag beweerde:

“Van Roessel zegt dat het OM inderdaad in uitspraken van #Wilders geen strafbare handelingen zag, “maar daar kan de rechter anders over denken. In het kader van de rechtsvorming  vonden we het van belang dat daarover een uitspraak zou komen.””

PVV-voorman Wilders en zijn advocaten Geert-Jan en Carry Knoops wisten niet wat ze hoorden.

Carry Knoops:

“OM bevestigt dat men geen strafbare handelingen zag, maar het dan toch de rechter voorleggen. Dit kan toch niet waar zijn?”

Ook RTL-journalist Pieter Klein vindt het een zeer vreemde gang van zaken:

“Ook buitengewoon opmerkelijk: het Landelijk Expertisecentrum Discriminatie adviseerde – kennelijk -als geraadpleegd adviseur van het OM: niet vervolgen.”

Wilders zelf is in alle staten: ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rutte e1560199981847

Premier Rutte is niet bang voor een revolutie in Nederland

koud 1567713029

Moskou had koudste zomer in 150 jaar, Canada zet zich schrap voor extreme kou