in ,

Bananenrepubliek Nederland: Ministerie snapte jarenlang eigen wachtgeldregeling niet

Een departement dat de eigen wetten jarenlang verkeerd begrijpt: het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) speelde het klaar bij de wachtgeldregeling.

Politici die tussentijds wilden afzien van , kregen te horen dat ze dan ál het eerder ontvangen geld ook moesten terugbetalen. Nu blijkt dat van die uitleg weinig klopt.

Minister Raymond Knops erkent donderdag in een Kamerbrief dat er door toedoen van zijn ministerie jarenlang ‘onduidelijkheid' heeft bestaan over de wachtgeldregeling. Die ontboezeming is een gevolg van de affaire rondom Klaas Dijkhoff eind vorig jaar.

De -fractievoorzitter besloot in december na een golf van kritiek om alsnog zijn wachtgeld tussentijds stop te zetten. Dijkhoff wilde echter niet de bijna 80 duizend bruto terugbetalen die hij sinds november 2017 al had ontvangen bovenop zijn Kamerlidsalaris.

De VVD'er kon aanspraak maken op die omdat hij in het vorige kabinet staatssecretaris en kortstondig minister was geweest.

Het ministerie liet in eerste instantie weten dat Dijkhoff niet zomaar tussentijds zijn uitkering kon staken. Bij wachtgeld zou het alles of niets zijn:

Lees verder bij de bron: De Volkskrant


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Klimaathoaxgekte: energierechten kopen of boete betalen, moet van EU

Terroristen Parijs en Brussel kregen wapens via Nederland